Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2013,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 5. 8. 2013, 12.25

8 let

Vratar Apoela: Tudi do krvi, če bo treba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Apoela odštevajo ure do torkove povratne tekme tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Mariboru. Na prvi tekmi so razočarali, tokrat bodo skušali nadoknaditi zamujeno.

Apoel je bil pred prvo tekmo v Nikoziji favorit za napredovanje, kar je normalno. Zdaj ni več tako. Po izidu 1 : 1, ki so ga na Cipru iztržili slovenski prvaki, so možnosti vsaj 50-odstotne za obe ekipi, če ni Maribor celo v prednosti. Tega se zavedajo tudi Ciprčani, ki so povratno tekmo vzeli skrajno resno. V Maribor so pripotovali v ponedeljek dopoldne, prišli v najmočnejši zasedbi. Od igralcev bo manjkal le poškodovani Michael Klukowski, od vodilnih ljudi kluba bodo v Ljudskem vrtu praktično vsi. Tudi predsednik Phivos Erotokritou.

Jasno je, da bodo morali v Mariboru zadeti vsaj enkrat. Pod pritiskom bodo predvsem napadalci, a seveda ne zgolj oni. Tudi obramba bo morala pokazati pravi obraz, v nasprotnem primeru se ciprskemu prvaku ne obeta nič dobrega. Podobno kot Mariborčani tudi oni ta konec tedna niso igrali, s to razliko, da so počivali zaradi preprostega razloga – ker se tamkajšnje prvenstvo še ni začelo. V Maribor prihajajo optimistični in pripravljeni na boj. "Zagotovo imamo velike možnosti za napredovanje. Res je, da smo na prvi tekmi razočarali, a smo kljub temu zelo optimistični. V Mariboru moramo pokazati, kdo in kaj smo. Prvo tekmo smo odlično začeli, a potem nismo stopnjevali ritma, pač pa smo popustili. Če bomo tokrat odpravili napake, ki smo jih delali v Nikoziji, se ne gre bati za napredovanje," je optimističen vratar Apoela Urko Pardo. "Vzdušje na prvi tekmi je bilo odlično. Slišim, da bo tudi tokrat podobno, kar me seveda veseli. Tudi naši navijači bodo na tribunah in naredili bomo vse, da jih razveselimo. Obljubljam, da bomo iz sebe iztisnili zadnje atome moči in zmagali. Če bo treba, bomo šli tudi do krvi," je za konec malce drame dodal Španec v vrstah Ciprčanov.

Ne spreglejte