Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
3. 4. 2015,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Rudar Jernej Javornik Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 3. 4. 2015, 10.05

8 let

Vprašanje za milijon evrov: kako zatresti mrežo?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši velenjskega Rudarja so v leto 2015 vstopili s klavrnim učinkom. Na petih tekmah niso niti enkrat zatresli mreže. Trener Jernej Javornik še ni obupal. Trdno verjame, da bo kmalu drugače.

V teh dneh v Šaleški dolini, podobno kot v vsej Sloveniji, piha močan veter. Vodstvo Rudarja si želi, da bi prineslo spremembe. Knapi jih potrebujejo, saj so edini prvoligaški klub, ki leta 2015 še ni zatresel mreže. Čeprav so odigrali že pet tekem, še vedno čakajo na strelski prvenec. "Bomo videli, ali se bo veter obrnil v našo korist ali pa proti nam," se je pošalil trener Jernej Javornik. Ko pomisli na skromno strelsko statistiko, mu ni do šale. Če so knapi jesenski del končali z redko videnim strelskim festivalom, ko so nezbranemu Zavrču napolnili mrežo s kar sedmimi zadetki, je leto 2015 kot zakleto.

Velenjski nogometaši streljajo le s slepimi naboji in ne izkoriščajo priložnosti. V glavah igralcev je prisotna psihološka blokada. Odpravili bi jo le zadetki, a jih ni od nikoder. "Nakopičile so se razne težave," ni pozabil strateg Rudarja na neposrečene zimske priprave, ki so jih bili Velenjčani zaradi finančne krize primorani opravljati v domačem okolju, proč od primernejših vadbišč v obmorskih krajih. Posledice so vidne, najbolj pa trpijo rezultati Rudarja.

Fantom verjame in zaupa

Da je brez zadetkov nemogoče zmagovati, se zaveda tudi strateg knapov. "Sobota ponuja novo priložnost. Naredili bomo vse, da točke ostanejo doma," je prepričan, da se strelska forma njegovih izbrancev vzpenja. Rudar je pred dnevi v prijateljskem srečanju nadigral nižjeligaški klub iz Šoštanja. Dosegel je kar deset zadetkov. "Upam, da bo to pripomoglo k temu, da bomo kmalu dosegli prvi letošnji gol v prvi ligi. Fantom verjamem in jim zaupam. Dobro delajo in enkrat se jim bo moralo odpreti."

Na štadion Ob jezeru prihaja Koper, tradicionalno neugoden tekmec. Veseli ga, da bo proti kanarčkom računal na povratnika Denisa Klinarja, bo pa v obrambi pogrešal Elvedina Džinića. Ko je sodnik na zadnji tekmi v Novi Gorici nekdanjemu reprezentantu pokazal rdeči karton, je bil Javornik jezen kot pes. Še danes je prepričan, da je poveljnika Rudarjeve obrambe doletel prestrog kriterij.

Velenjska ekipa ne bo popolna. Proti nekdanjim soigralcem ne bo nastopil Dalibor Radujko, ki je na tekmi s Šoštanjem obnovil poškodbo, manjkal bo tudi Rusmin Dedić, že od prej pa je na seznamu poškodovanih osmoljenec Leon Črnčič.

Obveznosti za leto 2014 poravnane

Slaba učinkovitost predstavlja povod za skrbi, ki jih v Velenju ne manjka. Pred kratkim so se vendarle znebili ene, saj je vodstvo kluba igralcem in strokovnemu vodstvu izplačalo zaostale decembrske plače, prejeli so tudi nagrado, obljubljeno za nastop v evropskem tekmovanju. Poteza je bila logična, saj bi se klub v nasprotnem primeru težko izognil rdeči luči, ki bi mu jo lahko prižgala licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije za tekmovalno sezono 2015/16.

Obveznosti za leto 2014 so poravnane, kar je v slačilnico prineslo nekaj dobre volje. Bilo bi je še več, če bi bili izplačani tudi letošnji prejemki, o katerih pa bo več govora v prihodnosti. Najprej želijo doseči zadetek. Po prvem bi bilo vse lažje …

Ne spreglejte