Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
27. 4. 2016,
14.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Diego Simeone Pep Guardiola Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Bayern München nogomet

Sreda, 27. 4. 2016, 14.57

6 let, 7 mesecev

Vojni kriki Diega Simeoneja: Zanima me le eno

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Nocoj bomo na štadionu Vicente Calderon spremljali še drugo tekmo polfinala lige prvakov. Atletico Jana Oblaka bo skušal svojo sanjsko sezono nadaljevati tudi proti Bayernu, ki želi prekiniti španski urok.

Po dolgočasnem remiju na Etihadu je čas še za drugi polfinale, v katerem se bosta za nastop v Milanu udarila Atletico in Bayern. Madridčani so v četrtfinalu premagali branilko naslova Barcelono, Bayern pa je izločil Benfico.

Kako se bodo znašli brez poglavarja obrambe?

"Mislimo le na eno stvar, to je zmaga. Proti tekmecu, ki ima toliko potenciala v napadu, in trenerju, ki spreminja taktiko iz tekme v tekmo, pričakujem zelo težko tekmo. Ves čas bomo poskušali imeti tekmo pod nadzorom, a proti Bayernu bo to skoraj misija nemogoče," pred tekmo meni Diego Simeone, ki bo v obrambi pogrešal poškodovanega soimenjaka Diega Godina, kar je za Atletico zagotovo velika pomanjkljivost.

Diega Godina zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo v ekipi Špancev. | Foto: Diega Godina zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo v ekipi Špancev.
 

Luknjo v obrambi bo skušal zakrpati srbski branilec Stefan Savić, a vprašanje je, kako se bo 25-letni Srb znašel proti napadalcem Robertu Lewndowskemu, Thomasu Müllerju, Francku Riberyju in drugim …

 

Jan Oblak ga ni prejel že 422 minut

Atletico je na zadnjih petih tekmah nanizal pet zmag in prejel le en zadetek. To je bilo proti Espanyolu, ko so Colchonerosi zmagali s 3:1. Od tedaj je minilo že 422 minut, Madridčani pa bodo naredili vse, da to številko povečajo na 512. To pomeni, da Nemci v španski prestolnici ne bi zadeli. A tudi Bayern je v odlični formi. Izgubil ni že 11 tekem, nazadnje pa mu ni uspelo zadeti v začetku marca na derbiju v Dortmundu. | Foto: Atletico je na zadnjih petih tekmah nanizal pet zmag in prejel le en zadetek. To je bilo proti Espanyolu, ko so Colchonerosi zmagali s 3:1. Od tedaj je minilo že 422 minut, Madridčani pa bodo naredili vse, da to številko povečajo na 512. To pomeni, da Nemci v španski prestolnici ne bi zadeli. A tudi Bayern je v odlični formi. Izgubil ni že 11 tekem, nazadnje pa mu ni uspelo zadeti v začetku marca na derbiju v Dortmundu.

Enako izhodišče za obe ekipi

"V vojni ne zmaga vedno vojska z več vojaki, ampak tista, ki svoje vojake bolj pravilno uporabi. Bayern je v povsem enakem položaju kot mi. Če želijo osvojiti lovoriko, morajo zmagati, tako kot mi. Ne zanima me nič drugega kot le zmaga," je vojni krik izustil odlični argentinski strateg.

Bayern je v zadnjih letih neuspešno napadal finale. Pred dvema letoma ga je izločil Real, v pretekli sezoni Barcelona, za Pepa Guardiolo, ki se poleti seli v Manchester, je to torej zadnja priložnost, da z Bavarci skoči na vrh Evrope.

Kdo bo zmagal?

  • Atletico Madrid
    59,05 %
    62 glasov
  • Bayern München
    40,95 %
    43 glasov
Oddanih 105 glasov

Proti Atleticu moraš pokazati vse, kar znaš

"Vemo, da so vsi nasprotniki v polfinalu zahtevni. Atletico ni izjema. Brez težav ga lahko primerjamo z Barcelono in Realom, česar ne govorim kar tako. Poglejte si lestvico španskega prvenstva. Ljudje pravijo, da Atletico igra le dobro obrambo, a ni tako. Koke je vladar sredine, imajo odličen protinapad in ne pustijo ti dihati vso tekmo. Dobro zapirajo prostor, zato moraš narediti vse, kar znaš, da se lahko kosaš z njimi," je nasprotnike hvalil Guardiola, ki zadovoljen s tem, kar je v treh letih osvojil z Bayernom.

Pep Guardiola je v zadnjih dveh letih z  Bayernom dvakrat izpadel proti Realu in Barceloni. Obe tekmi v Španiji je izgubil. | Foto: Pep Guardiola je v zadnjih dveh letih z Bayernom dvakrat izpadel proti Realu in Barceloni. Obe tekmi v Španiji je izgubil.

Ni mu treba osvojiti lige prvakov, da bo zadovoljen

"Pravijo, da moje delo, če z Bayernom ne osvojim lige prvakov, ne bo ocenjeno z odlično oceno. Sam na to stvar gledam drugače. Odlično sem se imel v Nemčiji, hvaležen sem za to izkušnjo, ki me je naredila še boljšega trenerja in boljšo osebo," pravi Katalonec, ki je z Barcelono že osvojil ligo prvakov v letih 2009 in 2011.

Med sabo le dvakrat

Atletico in Bayern sta se do zdaj v Evropi srečala le dvakrat. To je bilo davnega leta 1974 v finalu evropskega pokala. V Bruslju se je prva tekma končala z 1:1, v ponovitvi dva dni pozneje pa so Bavarci s 4:0 razbili Madridčane. Po dva zadetka sta prispevala Uli Hoeness in Gerd Müller.

Atletico Madrid – Bayern, danes ob 20.45

Prva tekma polfinala lige prvakov, štadion Vicente Calderon v Madridu. Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)

Verjetni začetni postavi:
Atletico: Oblak; Juanfran, Giménez, Savić, Filipe Luís; Gabi, Koke, Saúl, Augusto Fernández; Griezmann, Fernando Torres

Manjkata: Tiago, Godin
Vprašljiv: Carrasco

Bayern: Neuer; Lahm, Martínez, Alaba, Bernat; Alonso, Vidal; Costa, Ribéry; Müller, Lewandowski

Manjkata: Robben, Badstuber
Vprašljiva: Boateng, Rode

Ne spreglejte