Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 2. 2015,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Ante Šimundža Partizan Beograd Branko Ilić Gregor Balažic

Petek, 13. 2. 2015, 9.59

8 let

Vijolice prvič poteptane, kriv nekdanji Zahovićev klub

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so pripravljalno obdobje v Turčiji sklenili s porazom proti beograjskemu Partizanu, nekdanjemu klubu Zlatka Zahovića. To je bil prvi poraz slovenskih prvakov v tem letu.

Poraz ni prišel ob najbolj posrečenem času, saj je tekma med Mariborom in Partizanom odločala o zmagovalcu na mednarodnem turnirju, ki je potekal pod okriljem hotela Susesi. Črno-beli iz Beograda so očitno usodni tekmeci za vijolice, saj so bili v Turčiji boljši že lani, pred leti pa so Maribor izločili v evropskem tekmovanju. Lani so nogometaši Partizana odpravili Maribor s kar 4:0 in mu prizadejali enega največjih porazov v obdobju, ko je na trenerskem položaju Ante Šimundža. V četrtek so bili ponovno boljši in pod žarometi na igrišču športnega centra Susesi zmagali z 2:1. Mariborski strateg je v nasprotju s prejšnjim srečanjem, zmago nad madžarskim prvoligaškim klubom Györi ETO (3:2), računal na najmočnejšo postavo. Nastopili so tudi Damjan Bohar, Luka Zahović in Sintayehu Sallalich ter s tem dokazali, da so njihove zdravstvene težave že odpravljene.

Ibraimi izenačil z bele točke

Srbskega podprvaka je hitro v vodstvo popeljal Miroslav Bogosavac, ki je po desni strani ušel mariborski obrambi in nato premagal Jasmina Handanovića, dvanajstkratni slovenski prvak pa je hitro vrnil udarec. Dare Vršič je s predložkom lepo zaposlil Daliborja Volaša, ki ga je v skoku nepravilno ustavila beograjska obramba, tako da je domači turški sodnik Ahmet Esref Sari brez oklevanja pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Makedonec Agim Ibraimi in zadel v polno.

Prvi polčas se je končal brez zmagovalca, Partizan pa je v uvodnih minutah drugega polčasa hitro izkoristili nezbranost mariborske obrambe in še drugič na tekmi prevzel vodstvo. Maribor je skušal izenačiti, a ni uresničil naloge. Bližje zadetku so bili Beograjčani, ki so v izdihljajih srečanja zatresli okvir Handanovićevih vrat in na koncu zadržali prednost. Tako so osvojili turnir hotela Sulesi, Maribor pa je prvič v tem letu izgubil tekmo. To je bila že njegova enajsta pripravljalna tekma, pred tem je sedemkrat zmagal in trikrat remiziral.

Prekmurca presenetili s torto, opravljenih le šest menjav

Šimundža ni veliko menjal, v drugem polčasu so v igro vstopili le štirje nogometaši. Na mariborski klopi je ostal tudi zimski novinec Erik Janža, ki je vso tekmo na delu spremljal stanovskega tekmeca Mitjo Vilerja, družbo pa so mu delali tudi Aleš Mejač, Arghus, Welle Ndiaye in še kopica nadarjenih igralcev v vijoličastih dresih. Partizan je v drugem polčasu v igro poslal le dva igralca, s tem pa tudi dokazal, da to ni bila le "navadna" prijateljska tekma.

Pri srbskih podprvakih, ki jih je pred srečanjem prisrčno pozdravil nekdanji član Zlatko Zahović, je od prve do zadnje minute zaigral slovenski reprezentant Branko Ilić. Izkušeni Ljubljančan se je v karieri že velikokrat pomeril z Mariborom, saj je v preteklosti nosil dres Olimpije in Domžal. Njegov rojak Gregor Balažic, ki se je taboru Partizana pridružil pred poldrugim tednom in velja za pomembno zimsko okrepitev, tokrat ni dobil priložnost za nastop. Trener Marko Nikolić, ki ga zelo spoštuje, je ocenil, da še ni povsem pripravljen. Prekmurec je imel po srečanju z vijolicami vseeno razlog za veselje, saj je dopolnil 27 let, soigralci pa so mu v hotelski sobi pripravili presenečenje in podarili rojstnodnevno torto s številko šest, ki jo bo nosil na dresu Partizana.

Ne spreglejte