Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jernej Javornik Ivan Firer NK Domžale

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 11.54

8 let

Video: Rudar napada vrh. Kaj je ključ za njegov uspeh?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Rudarja nadaljujejo uspehe. V soboto so odpravili Domžale, zamenjali trenerja pri poraženih gostih, na lestvici pa občudujejo visoko drugo mesto. Kako razmišljajo po posrečenem začetku?

Velenjčani so z dopadljivim in napadalnim nogometom v uvodni šestini prvenstva osvojili že 13 točk. Premagal jih je le vodilni Maribor, edini klub, ki na lestvici kotira višje od Rudarja. "Dobro smo začeli prvenstvo. Zdaj bomo poskušali narediti vse, da zadržimo drugo mesto. Morali bomo zmagovati domače tekme. Zaradi reprezentančnega premora in gostovanj nas meseci dni ne bo več doma, zato smo si močno želeli zmage nad Domžalčani. Samozavest se dviguje. Zavedamo se, da bodo prišli tudi porazi, sestavni del nogometne igre. A če bomo igrali tako kot proti Domžalam, jih ne bo veliko," je po zmagi nad Domžalami, že četrti v tej sezoni, dejal Jernej Javornik, nekdanji branilec Rudarja, zdaj pa eden najmlajših trenerjev v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Kje je skrivnost izjemnih predstav Rudarja, ki se je v nasprotju z napovedmi pred začetkom prvenstva dokopal do tako visokega mesta? Odgovor ponuja Ivan Firer: "V slačilnici smo pravi kolegi in se zabavamo. To je ključ našega uspeha," pojasnjuje eden izmed razigranih "knapov".

Trener Rudarja je bil zelo zadovoljen s prvim polčasom, malce manj pa z učinkovitostjo, saj so si njegovi izbranci priigrali številne priložnosti, v zadetek pa pretopili le prvo. To je storil Mate Eterović, s šestimi zadetki tudi prvi strelec prvenstva. Dalmatinec je mrežo Domžalčanov zatresel dvakrat, na začetku drugega dela pa so si jo gostje prek kapetana Nejca Skubica še sami. "Videlo se je, da smo boljši tekmec in da si bolj želimo zmage," je dodal Javornik, ki po dvoboju še ni vedel, da njegov stanovski kolega Stevan Mojsilović ne bo več vodil Domžal. "Bili smo nadigrani in zasluženo izgubili," je v prestolnici lignita športno priznal Srb. Vodstvo Domžal bo vlogo trenerja ponudilo drugemu. Njegov naslednik naj bi bil znan v prihodnjih dneh.

Več o odmevih po srečanju v Velenju lahko preverite v videoprispevku.

Ne spreglejte