Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 1. 2013,
17.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Josip Iličić

Nedelja, 27. 1. 2013, 17.47

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Mojstrovina Iličića, prerešetana mreža ''Sarme'', Zlatan odločil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenskemu reprezentantu Zlatanu Ljubijankiću se je na seznamu strelcev, ki so zadeli v klubskem dresu, s prekrasnim slalomom pridružil Josip Iličić. Andraž Kirm je bil ''podajalec'' pri zadetku.

Samir Handanović: Milanski Inter si je v nedeljo zvečer privoščil nepričakovan domač poraz z Atalanto, ki ga je še bolj oddaljil od boja za tretje mesto in nastopa v ligi prvakov. Črno-modrim je kazalo imenitno, saj so imeli še po dveh tretjinah dvoboja lepo vodstvo s 3:1, nato pa so gostje iz Bergama poskrbeli za izjemen preobrat v režiji Germana Denisa. Argentinec je kar trikrat premagal slovenskega reprezentanta. Prvič z bele točke, ko se je ''Sarma'' odločil za pravo stran, a je bil strel Denisa tako močen, da Ljubljančanu ni bilo pomoči, nato pa je bil Handanović premagan še dvakrat iz igre. Inter tako ostaja na petem mestu, za mestnim tekmecem Milanom sedem krogov pred koncem zaostaja osem točk. Zanimivo je, da sta v tem krogu oba milanska velikana zapravila vodstvo dveh zadetkov. Interju za razliko od Milana ni pomagal niti do točke ... Inter je v tej sezoni prejel že 43 zadetkov, več kot dvakrat od vodilnega Juventusa.

Jan Oblak: Rio Ave je v nedeljo doma ugnal Vitorio Setubal (2:1), Škofjeločan pa zaradi kazni ni kandidiral za tekmo. Med tednom je namreč na polfinalnem dvoboju ligaškega pokala s Portom prejel rdeči karton, Rio Ave pa si je na zmajevem štadionu v Portu privoščil visok poraz (0:4) in pokalno slovo. Izključen je bil v 54. minuti.

Mišo Brečko: Po treh zaporednih zmagah v drugi nemški ligi je Köln tokrat izgubil. V petek je gostoval pri Kaiserslauternu in klonil z 0:3. Poraz je boleč, saj so ga nogometaši Kölna zabeležili proti neposrednemu konkurentu v boju za napredovanje v prvo ligo. Köln je trenutno tretji, Kaiserslautern pa četrti. Prvi dve mesti v drugi ligi vodita neposredno med elito, tretje pa v dodatne kvalifikacije. Brečko je za Köln igral od prve do zadnje minute.

Boštjan Cesar: Chievo je izgubil na gostovanju v Vidmu (1:3) in padel na 15. mesto, a ima pred klubi, ki se v tem trenutku spogledujejo z drugo ligo, še osem točk naskoka. Kapetan slovenske izbrane vrste je na štadionu Friuli odigral vso tekmo, v 79. minuti pa prejel rumeni karton. Tako se je ustalil v začetni enajsterici prvoligaškega kluba iz Verone, s katerim mu kmalu poteče pogodba.

Branko Ilić: Anorthosis je v soboto v prvi ciprski ligi gostil AEK Larnako in doživel boleč poraz. Izgubil je z 0:3. Ilića tokrat zaradi kazni ni bilo v kadru domačih. Klub iz Famaguste, ki igra domače tekme v Larnaki, je tako v ligi za prvaka, nastopajo štiri najboljše ekipe po rednem delu, vstopil z visokim porazom.

Bojan Jokić: Chievo je izgubil na gostovanju v Vidmu (1:3) in padel na 15. mesto, a ima pred klubi, ki se v tem trenutku spogledujejo z drugo ligo, še osem točk naskoka. Kranjčan je na štadionu Friuli odigral vso tekmo, v 31. minuti pa prejel rumeni karton.

Dominic Maroh: Pri petkovem porazu Kölna v drugi nemški ligi v gosteh pri Kaiserslauternu z 0:3 je sodeloval vso tekmo in prejel rumeni karton.

Andraž Struna: V drugi poljski ligi je Cracovia v soboto gostila Dolcan Zabki in izgubila z 0:2. Struna je igral vso tekmo.

Marko Šuler: V prvi poljski ligi je Legia v Varšavi v soboto gostila Zaglebie Lubin in zmagala z 2:0. Slovenskega branilca ni bilo niti na klopi domačih.

Armin Bačinović: Hellas Verona je v soboto v drugi italijanski ligi gostila Ternano in zmagala z 2:0. Bačinović je bil na klopi domače ekipe, a ni dobil priložnosti za igro.

Valter Birsa: V prvi italijanski ligi je Torino v soboto gostoval v Bologni in remiziral z 2:2. Birsa je še vedno poškodovan in ni kandidiral za nastop.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg je v nedeljo doma nadigral graški Sturm s 3:0. Vsi zadetki so padli v drugem polčasu, mladi slovenski reprezentant pa je na igrišču prebil 82 minut. V 39. minuti je prejel rumeni karton, Salzburg pa je z zmago zaostanek za vodilno dunajsko Austrio, ki je v soboto razočarala navijače z domačim spodrsljajem z WAC-om (kar 0:4), prvih 45 minut pa je odigral Dare Vršič), zmanjšal na deset točk..

Andraž Kirm:* Groningen je v 29. krogu eredivisie doma ugnal Heerenveen s 3:1 in se na lestvici povzpel na 10. mesto. K zmagi nad gosti, ki jih vodi sloviti Marco van Basten, je pomagal tudi Ljubljančan. Odigral je vso tekmo in ''sodeloval'' pri prvem zadetku, ko je njegovo podajo po tleh z leve strani Finec Jukka Raitala nespretno preusmeril v lastno mrežo. Tako je branilec Heerenveena dosegel avtogol.

Rene Krhin: Bologna je v soboto zvečer v prvi italijanski ligi gostila Torino in v izjemno zanimivi tekmi remizirala z 2:2. Slovenski vezist je tekmo začel v prvi postavi domače ekipe in bil na igrišču 82 minut. Ko je zapustil zelenico, je bil izid še 1:1.

Josip Iličić:* Palermo je nakazal, da bi se lahko rešil iz nehvaležnega položaja. V nedeljo je dočakal prvo gostujočo zmago v tej sezoni. Ravno v Genovi, na gostovanju pri Sampdorii, ki jo vodi nekdanji trener rožnatih iz Sicilije, Delio Rossi. Večkrat je že javno izpovedal simpatije do slovenskega reprezentanta, po novi mojstrovini, ki jo je Kranjčan pokazal na štadionu Luigi Ferraris, bodo zagotovo še večje. ''Jojo'' se je v 50. minuti imenitno otresel domačih branilcev, se med štirimi nogometaši Sampdorie znašel pred vratarjem in ga spretno premagal. To je bil že sedmi zadetek Iličića v tej sezoni, Palermo pa je zmagal s 3:1 in ujel korak s 17. mestom, ki zagotavlja obstanek. Ostaja predzadnji, a ima enako število točk kot 17. Genoa. Iličić je odigral 89 minut.

Jasmin Kurtić: Palermo je v 31. krogu italijanskega prvenstva dočakal krstno zmago v gosteh v tej sezoni. Tudi s pomočjo zadetka Iličića, slovenski uspeh pa je dopolnil soigralec Kurtić. Nekdanji zvezni igralec Gorice je odigral vso tekmo.

Dejan Lazarević: V drugi italijanski ligi je Modena v soboto doma premagala Pro Vercelli z 1:0. Lazarević je bil na igrišču 76 minut.

Aleksander Radosavljević: V prvi nizozemski ligi je VVV Venlo v petek gostoval pri Feyenoordu in izgubil z 0:1. Radosavljević je bil v prvi postavi gostov in na igrišču ostal do 85. minute, ko je bil na semaforju že izpisan rezultat, ki je obveljal ob koncu tekme.

Zlatko Dedić: Še četrtič zapored je v drugi nemški ligi izgubil Bochum. Tokrat je v petek klonil proti Erzgebirge Aueju z 0:3 pred domačimi navijači. Koprčan je igral v drugem polčasu, a ni mogel spremeniti poteka tekme. Ko je prišel na igrišče, so gostje že vodili s 3:0.

Tim Matavž: Tokrat se je vrnil v začetno enajsterico PSV, ki je gostoval pri Willemu II in zmagal s 3:1, a spet ni zadel. Čeprav ne igra slabo, je podatek, da ni zadel že dva meseca in deset dni, prav gotovo tisti, ki skrbi za slabo voljo pri slovenskem reprezentantu. Tokrat je igral 87 minut, bil na igrišču pri vseh treh zadetkih gostov, a se spet ni vpisal med strelce. Nazadnje je gol zabil 26. januarja, od takrat pa sta minila dva meseca in deset dni. Ker bo naslednjo tekmo PSV odigral šele čez osem dni, ko bo v derbiju gostil Ajax, to pomeni, da bo 24-letni slovenski napadalec brez gola v najboljšem primeru kar dva meseca in pol. Za golgeterja njegovega kova prav gotovo odločno preveč.

Zlatan Ljubijankić: Omiyi Ardiji, ki jo vodi nekdanji selektor Slovenije Zdenko Verdenik, gre v prvi japonski ligi odlično. Po petih krogih je neporažena, ima enajst točk in je na visokem tretjem mestu. V soboto je gostovala pri Tokyju in zmagala z 1:0. Edini gol na tekmi je v 78. minuti zabil prav Ljubijankić, ki je zadel po strelu z glavo. To je bil njegov prvi gol v tej sezoni elitne japonske lige v četrtem nastopu.

Milivoje Novaković: Pri sobotni zmagi Omiye Ardije nad ekipo Tokyo v gosteh z 1:0 v prvi japonski ligi ga ni bilo niti na klopi gostov.

Ne spreglejte