Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 8. 2013,
13.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kevin Kampl Red Bull Salzburg Fenerbahče

Sreda, 7. 8. 2013, 13.17

8 let

Video: Kampl popeljal "bike" v nebesa, a le za nekaj minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Izpadli smo, čeprav smo bili na obeh tekmah boljši tekmec," se čudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je s Salzburgom po porazu v Turčiji izpadel iz lige prvakov. V Istanbulu je podal za gol.

Avstrijski podprvak je zaključil pot v ligi prvakov, evropske ambicije pa bo poskušal 22. in 29. avgusta uresničiti s tolažilno nagrado v zaključnem krogu kvalifikacij za skupinski del lige Europa. Red Bull Salzburg je v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov naletel na razpoloženega Fenerbahčeja, ki je v prvem delu povratne tekme pokazal, kako naj bi se izkoriščale priložnosti. "Na dveh tekmah smo si priigrali 20 odličnih priložnosti, a dosegli le dva gola. To je na dvobojih s tako močnim tekmecem žal premalo," je po porazu z 1 : 3 v Istanbulu priznal nemški strokovnjak Roger Schmidt, ki vodi Salzburg. Pohvalil je prvega vratarja Fenerbahčeja Volkana Demirela, ki je z izvrstnimi obrambami spravljal v obup nogometaše avstrijskega kluba.

Kampl: Bili smo boljši od Fenerbahčeja

"Izpad je zelo boleč, saj smo bili na obeh tekmah boljši tekmec. Zagotovo. Javnosti smo zaprli usta, saj so le redki verjeli, da se lahko Fenerbahčeju tako dobro postavimo po robu. Lahko smo ponosni," je za časnik Kurier povedal Kevin Kampl. Slovenski reprezentant se je podobno kot na prvi tekmi, na kateri so Turki izenačili globoko v sodnikovem podaljšku, vpisal v statistiko s podajo.

Salzburg je v četrti minuti prišel do dragocenega vodstva, ki pa ni trajal dolgo, saj je le nekaj minut pozneje z izvrstnim udarcem izenačil portugalski as Raul Meireles. Ko sta mrežo Avstrijcev v prvem delu zatresla še temnopolta napadalca Moussa Sow in Pierre Webo ter pri tem dokazala zbranost in vrhunsko kakovost v zaključnem trenutku napada, se je Salzburg znašel v izgubljenem položaju. Čeprav si je v nadaljevanju srečanja priigral še nekaj obetavnih priložnosti, tudi po zaslugi podajalca Kampla, je ostalo pri porazu z 1 : 3.

Ne spreglejte