Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2013,
16.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Omiya Ardija Zlatan Ljubijankić Zdenko Verdenik

Sobota, 20. 4. 2013, 16.56

8 let

VIDEO: Japonski čudež na slovenski pogon, Zlatan spet mož odločitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Omiya Ardija je v derbiju japonskega prvenstva doma z 1:0 ugnala Urawo in popravila absolutni rekord v nizu neporaženosti. Edini zadetek je prispeval Zlatan Ljubijankić. Že na tretji tekmi zapored.

Nogometaši japonskega prvoligaškega kluba Omiya Ardija še naprej navdušujejo in vztrajajo pri vrhu razpredelnice. Po zmagi v derbiju 7. kroga so se povzpeli na drugo mesto in na lestvici prehiteli Urawa Reds. V tej sezoni, če upoštevamo le prvenstvene nastope, so še neporaženi. Pod vodstvom dr. Zdenka Verdenika so kar petkrat zmagali, dvakrat pa remizirali, za vodilno ekipo Yokohama F. Marinos (po šestih zaporednih zmagah je v soboto prvič izgubila) pa zaostaja le še točko. Japonski rekord po številu zaporednih srečanj brez poraza je bil dosežen z izdatno slovensko pomočjo. Klub iz Saitame vodi nekdanji slovenski selektor, v konici napada pa igrata aktualna slovenska reprezentanta Zlatan Ljubijankić in Milivoje Novaković. ''Zlajo'' je dosegel zadetek še na tretji zaporedni tekmi in še tretjič zapored odločil zmagovalca. Tokrat je v polno zadel v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, po dolgi akciji, ki je spominjala na Barcelono. Ljubljančanu z nekaj metrov ni bilo težko potisniti žoge v prazno mrežo, nekaj minut pred tem pa je njegov strel z glavo zaustavil okvir vrat. Nogometaš, ki pri Omiyi nosi številko 11, na hrbtni strani dresa pa ima izpisano ime ''Zlatan'', je odigral 86 minut.

Na igrišče se je po krajši odsotnosti, ki se je zaradi poškodbe vlekla tri tekme, vrnil tudi njegov starejši rojak in someščan ''Nova'' ter odigral vso tekmo. Omiya Ardija je z nizom 18 prvenstvenih srečanj brez poraza popravila rekord japonske prve lige. Poprej ga je v svojih nogah držala Kashima Antlers, ki ga je dosegla leta 2010. Na štadionu Nack 5 je po zmagi ''veveric'' nad tekmecem z vrha lestvice zavladalo veliko slavje, saj se je Omiya povzpela na drugo mesto, hkrati pa postavila samostojni rekordni dosežek, ki ga lahko v prihodnjem krogu, ko bo v petek gostoval pri ekipi Kashiwa Reysol, še izboljša.

Ne spreglejte