Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
8.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 8.25

8 let

VIDEO: Deset jih je padlo. Ste jih zamudili?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bilo doseženih okroglih deset zadetkov. Največ v Kidričevem, v Celju pa jih gledalci niso dočakali. Kateri je bil najlepši? Oglejte si jih in se odločite.

V soboto in nedeljo so se izkazal nekateri napadalci, ki na lestvici najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije kotirajo zelo visoko. Črnogorec Nikola Nikezić je v zaključku ljubljanskega dvoboja odločil zmagovalca z že 14. zadetkom v tej sezoni ter ohranil prvo mesto na strelski razpredelnici. Zvesto mu sledita Marcos Magno Morales Tavares in Enis Đurković, ki sta pozdravila 13. zadetek v tej sezoni. Oba sta poskrbela za vodstvo svojih ekip na gostovanju, na koncu pa je kapetan Maribora v Kopru ostal brez vsega (1:2), Gorenjec pa se je iz štajerskega mesteca vračal bogatejši za točko.

Največ zadetkov – štirje – je torej padlo v Kidričevem. Za domače sta zadela Tadej Žagar, ki je izkoristil nezbranost gostujoče obrambe, ter Marko Drevenšek, ki se je med strelce vpisal z bele točke. Kot edini v tem krogu. Pri gostih je bil z glavo uspešen branilec Lamin Diallo, to pa je bil tudi eden izmed treh zadetkov, ki je bil v 29. krogu dosežen po strelu z glavo. Dialla sta "posnemala" še Alen Ploj, ki je Muri 05 pomagal do točke na tekmi z Gorico, ter Miroslav Čovilo. Srb je postal koprski junak, saj je dosegel zmagoviti gol na derbiju kroga, na katerem je Maribor doživel drugi zaporedni poraz in dovolil Olimpiji, da se mu je približala na osem točk zaostanka, "kanarčki" pa so že skoraj ujeli Domžalčane. Slednji so se še enkrat več z gostovanj vrnili neporaženi, a tokrat v Celju brez zadetka več kot točke seveda niso mogli osvojiti. Z največje razdalje je mrežo zatresel Nejc Praprotnik, ki je "vrtnicam" zagotovil točko v Fazaneriji, z roba kazenskega prostora pa je po mojstrski akciji Kopra za izenačenje na derbiju z Mariborom poskrbel Goran Galešić in dosegel že tretji gol v zadnjih dveh nastopih. V video posnetku vam ponujamo pregled vseh zadetkov. Oglejte si jih!

Ne spreglejte