Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
6. 8. 2012,
19.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Slaviša Stojanović Valter Birsa Tim Matavž

Ponedeljek, 6. 8. 2012, 19.34

8 let

VIDEO: Dedić razveseljuje Slavišo Stojanovića

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če je poškodba Samirja Handanovića poskrbela za zaskrbljen obraz selektorja Slaviše Stojanovića, pa sta ga konec tedna z zadetki zagotovo razveselila Zlatko Dedić in Josip Iličić.

Samir Handanović: Inter še čaka na prvo prvenstveno tekmo, ki jo bo odigral prihodnji teden. Gostoval bo pri Pescari. Med tednom se bo v ligi Europa pomeril proti Vasluiju. Na teh tekmah kapetana slovenske reprezentance zagotovo ne bo. V petek je opravil lažjo operacijo kolena, zaradi katere naj bi okreval tri tedne, kar pomeni, da sta vprašljiva tudi njegova nastopa na kvalifikacijskih tekmah proti Švici in Norveški.

Vid Belec: Po poškodbi Handanovića naj bi bil v kombinacijah, da nadomesti rojaka in na prihodnjih tekmah Interja dobi priložnost v začetni enajsterici.

Jasmin Handanović: Maribor je v soboto v prvenstvu zabeležil novo zmago. Z 2:1 so padle Domžale. Handanović, ki bo, če bo potrebno, na naslednjih reprezentančnih preizkušnjah nadomestil mlajšega bratranca, je prvič po 324 minutah v mariborskem dresu moral po žogo v svojo mrežo. Prav lahko se zgodi, da bo izkušeni Ljubljančan v naslednjih tednih odigral kar nekaj pomembnih tekem. Najprej seveda z Mariborom proti zagrebškemu Dinamu v boju za ligo prvakov, potem še proti Norveški in Švici na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014.

Gregor Balažic: Karpati je v petem krogu ukrajinskega prvenstva doma gostil Metalurg iz Zaporožja in zmagal z 2:1. Slovenskega branilca ni bilo v kadru domače ekipe.

Mišo Brečko: Köln je v soboto v nemškem pokalu v gosteh premagal Unterhaching z 2:1. Trboveljčan, ki je po novem kapetan Kölna, je igral vso tekmo.

Boštjan Cesar: Chievo je novo sezono začel s pokalno tekmo proti Ascoliju in ga brez težav izločil. Pred domačimi navijači v Veroni je slavil zmago s 4:0. Izkušeni branilec, ki je na sredini prijateljski tekmi proti Romuniji nosil kapetanski trak Slovenije, je igral vso tekmo. Prejel je tudi rumeni karton.

Bojan Jokić: Zaradi poškodbe, ki jo je staknil v času priprav na prijateljsko tekmo proti Romuniji, še vedno ni nared, zato ga ni bilo v kadru Chieva, ki je v italijanskem pokalu odpravil Ascoli s 4:0.

Dejan Kelhar: V tretjem krogu azerbajdžanskega prvenstva je Quabala doživela prvi poraz. V gosteh pri Neftčiju je klonila z 0:3. Slovenski reprezentančni branilec je igral od prve do zadnje minute.

Dominic Maroh: Nemški branilec, ki je med tednom naposled debitiral v slovenski reprezentanci, je pri zmagi Kölna v nemškem pokalu nad Unterhachingom z 2:1 sodeloval od prve do zadnje minute.

Andraž Struna: V drugi poljski ligi je v soboto Cracovia gostovala pri Katowicah in remizirala z 1:1. Nogometaš, ki je med tednom debitiral v dresu Slovenije, je bil spet na igrišču od prve do zadnje minute.

Marko Šuler : Legia Varšava je v nedeljo v prvi poljski ligi gostila Korono in Kielc in zmagala s 4:0. Šuler je sedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro.

Armin Bačinović: V italijanskem pokalu je Hellas iz Verone, sicer drugoligaš, v gosteh izločil Genoo. Po rednem delu igre in podaljških je bilo 1:1, pri strelih z bele točke pa so bili boljši gostje s 5:2 in si prislužili napredovanje. Prav Bačinović, ki je igral vseh 120 minut, je začel serijo enajstmetrovk in zadel.

Josip Iličić: Dolgo je Iličić čakal na gol v dresu Palerma, kar več kot osem mesecev, in ga dočakal že na prvi tekmi nove sezone. Palermo je doma gostil Cremonese v italijanskem pokalu in zmagal s 3:1. Končni izid je v 73. minuti postavil prav slovenski reprezentant, ko je z uspešnim strelom z roba kazenskega prostora premagal nasprotnikovega vratarja. Igral je vso tekmo, nad njim pa je bil storjen tudi prekršek za enajstmetrovko, po kateri je Palermo zadel za 1:0.

Andraž Kirm: Wisla Krakov je pred 15.000 navijači na uvodu v novo prvenstveno sezono poljske prve lige doma premagala GKS z 2:1, potem ko je do treh točk prišla v sodnikovem podaljšku. Kirm tokrat ni dobil priložnosti za igre. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerve.

Jasmin Kurtić: Pri zmagi italijanskega prvoligaša Palerma v pokalu nad Cremonesejem s 3:1 je sodeloval od 58. minute.

Darijan Matić: Pri domačem remiju Krivbasa z Dniprom brez zadetkov je v igro kot taktična zamenjava prišel v sodnikovem podaljšku.

Aleš Mertelj: Pri zmagi Maribora v prvenstvu z 2:1 nad Domžalami je sodeloval od prve do zadnje minute.

Aleksandar Radosavljević : Pri domačem remiju Ado Den Haaga z 2:2 proti RKC Waalwijku ga ni bilo v kadru domače ekipe.

Mirnes Šišić: Grški prvoligaši, med njimi je tudi OFI Kreta, bodo z novo sezono začeli prihodnji konec tedna.

Dare Vršič: Dunajska Austria je v avstrijski Bundesligi v nedeljo z 1:0 zmagala v gosteh pri Riedu. Nekdanji član Olimpije je igral vso tekmo.

Valter Birsa: Genoa je doma v italijanskem pokalu gostila Hellas iz Verone in izpadla po enajstmetrovkah. Birsa, ki je vse bližje odhodu iz kluba, spet ni igral.

Zlatko Dedić: Dobre novice za selektorja Slavišo Stojanovića. Dedić je očitno v odlični strelski formi. Potem ko je na prijateljski tekmi proti Romuniji prispeval dva gola, enkrat pa tudi podal, je bil osrednja osebnost tekme tudi v soboto, ko je njegov Bochum v pokalu v gosteh pri Heidenheimu zmagal z 2:0 in napredoval. Zabil je oba gola na tekmi. Najprej v peti minuti, ko je z atraktivnim strelom s peto iz bližine premagal nasprotnikovega vratarja, nato pa še pet minut pred koncem polčasa, ko mu ni bilo težko spraviti žogo v nebranjeno mrežo po lepi podaji soigralca. Na igrišču je bil do 86. minute.

Tim Matavž: Po presenetljivem porazu v prvem krogu nizozemske lige se je PSV doma znesel nad Rodo in jo premagal s 5:0. Matavž, ki je v prvem krogu zadel, še ni uspel prepričati trenerja Dicka Advocaata, da ga postavi v začetno enajsterico. Tudi tokrat je tekmo začel na klopi, v igro pa prišel v 74. minuti, ko je bil na semaforju še izid 2:0. Potem je PSV zadel še trikrat, za zadnji gol na tekmi štiri minute pred iztekom rednega dela igre pa je podajo prispeval prav Matavž.

Etien Velikonja: S sezono je začel tudi Cardiff City in doma z veliko mero sreče premagal Huddersfield Town z 1:0. Zmagoviti gol je zabil v sodnikovem podaljšku. Velikonja, ki je v klub prišel pred kratim, tokrat ni dobil priložnosti za igro. Obsedel je na klopi za rezerve.

Ne spreglejte