Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
19. 7. 2015,
13.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale NK Luka Koper NK Celje NK Krško

Nedelja, 19. 7. 2015, 13.59

7 let, 12 mesecev

Veselica v Krškem, derbi na Bonifiki

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes se s tekmama v Krškem in Kopru končuje uvodni krog jubilejne 25. sezone Prve Lige Telekom Slovenije. Novinec med prvoligaško druščino pričakuje Celje, kanarčki pa Domžale.

Da, ni potrebno biti pameten, da pridemo do spoznanja, da bo danes v Krškem na štadionu Matije Gubca potekala prava veselica, ki se bo najbrž lahko merila s tisto ob uvrstitvi v prvo ligo. Novopečenemu slovenskemu prvoligašu žreb sicer ni bil najbolj naklonjen, saj mu bo nasproti stal slovenski podprvak Celje.

Vseeno se domačini na čelu s trenerjem Tomažem Petrovičem ne bo predala vnaprej in bodo naredili vse, da prekrižajo načrte favoriziranim Štajercem.

"Minila sta manj kot dva meseca od zadnje tekme prelomne sezone v 2. SNL in že smo pred začetkom krstne sezone za NK Krško v Prvi nogometni ligi, ki jo vsi navdušeno pričakujemo. Osvojeno prvenstvo in preboj v Prvo ligo je bila nagrada ter potrditev kvalitetnega dela v klubu. V NK Krško si ob prvi sezoni v najvišji nogometni ligi želimo čim večje podpore naših zvestih navijačev, vseh sponzorjev ter celotnega gospodarskega okolja. S široko podporo bomo še korak bližje k zadanemu cilju, da postanemo stalnica v Prvi nogometni ligi," so pred sezono zapisali na svoji uradni strani.

Za Celjane, ki imajo visoke cilje tudi letos, bi bilo vse kaj drugega kot gladka zmaga veliko razočaranje. Vseeno ne razmišljajo tako in se zavedajo, da zmaga ne bo pršila sama od sebe. "Uvodne tekme v prvenstvu so vedno zahtevne. Še posebej pa to velja ob dejstvu, da nas čaka gostovanje pri novincu v ligi, ki je sicer tudi v pripravljalnem obdobju dokazal, da igra dober nogomet. Nogometaši Krškega bodo izredno motivirani, seveda pa je enaka želja po zmagi prisotna tudi v našem moštvu, tako da so seveda naš cilj prve tri točke v novi sezoni. V tekmo bomo krenili pametno in odgovorno, nato pa skušali vajeti igre prevzeti v naše noge," pred tekmo razmišlja mladi 21-letni Matej Mršić, ki se je pred mesecem dni v Celje preselil iz hrvaškega prvoligaša Rijeke.

Za konec uvodnega kroga pa nas čaka še najbolj razburljiv dvoboj, ki je v tem krogu zagotovo derbi kroga. Po lanskem razočaranju v državnem prvenstvu razpoloženi kanarčki svojo kakovost in mnogo višje cilje kažejo že v Evropi, kjer so med tednom prekrižali načrte splitskemu Hajduku. Vseeno pa je po besedah Koprčanov ta tekma pustila tudi nekatere posledice, sploh kar zadeva fizično pripravljenost, a ne glede na to si kanarčki želijo nadaljevati plovbo na tem pozitivnem valu.

Po statistiki sodeč je v dvoboju med Koprom in Domžalami nemogoče napovedati zmagovalca, saj imajo kanarčki na 55 medsebojnih tekmah v Prvi Ligi le eno zmago več od Domžal, obe ekipi pa sta v teh tekmah dosegli po 69 zadetkov.

Izjemno izenačeno tekmo, v hudi vročini, pa čeprav bo začetek šele ob 20.15, pričakujemo tudi danes. ''Koper s svojo značilno igro povzroča težave prav vsem ekipam in tudi nas so izločili v pokalu. Kljub temu sem močno prepričan, da smo sposobni v igri pokazati dovolj kakovosti, da učinkovito izkoristimo priložnosti, ki si jih bomo pripravili, in zmagamo na Bonifiki," je namere Domžalčanov izdal trener Luka Elsner.

Ne spreglejte