Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
10. 11. 2017,
13.48

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

Natisni članek

Etien Velikonja

Petek, 10. 11. 2017, 13.48

6 let, 5 mesecev

Velika nesreča za Etiena Velikonjo, ki je že končal sezono

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18
Etien Velikonja | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Etien Velikonja, nekdanji napadalec Gorice, Maribora in Olimpije, ki je letos na Nizozemskem obudil svojo nekoč zelo obetavno nogometno pot, je zaradi hude poškodbe kolena že končal sezono.

"Na žalost je bil gol proti Ajaxu moj zadnji v letošnji sezoni. Zaradi poškodbe kolena potrebujem operacijo, ampak sem odločen, da se vrnem še močnejši," je Etien Velikonja sporočil z zapisom na uradnem profilu na Facebooku in razkril, da si je po oktobru 2009, ko je moral zaradi na začetku zelo obetavne nogometne poti počivati kar pol leta, spet huje poškodoval koleno.

Na Nizozemskem je spet našel pravo formo

Poškodoval se je pred dvema tednoma. | Foto: Getty Images Poškodoval se je pred dvema tednoma. Foto: Getty Images 28-letni napadalec je po ne ravno uspešnih epizodah pri turškem Genclerbirligiju (gol na sedmih tekmah) in Olimpiji (sedem golov na 26 tekmah) letos poleti prestopil v prvo nizozemsko ligo in se v dresu Willema II iz Tilburga zelo dobro znašel. Na šestih prvenstvenih tekmah je dosegel tri gole. Zadnjega konec oktobra na tekmi proti velikanu nizozemskega in tudi evropskega nogometa Ajaxu.

Prejšnji konec tedna je moral na prvenstveni tekmi proti AZ Alkmaarju z igrišča po 33 minutah igre. Sprva se je zdelo, da gre za lažjo poškodbo, a zdaj se je žal izkazalo, da Primorca čaka dolgotrajen počitek.

Zablestel je zelo mlad in hitro debitiral v dresu Slovenije

Velikonja je v dresu Gorice v prvi slovenski ligi debitiral s 17 leti in pozneje postal eden izmed najbolj vročih nogometašev na slovenskih tleh. V dresu reprezentance Slovenije, za katero je odigral le tri tekme, je pod vodstvom Matjaža Keka debitiral z 20 leti v času, ko je slovenska vrsta dosegala odlične rezultate in se tudi uvrstila na svetovno prvenstvo 2010.

Primorski napadalec je v prvi slovenski ligi v dresu Gorice zablestel zelo mlad. | Foto: Vid Ponikvar Primorski napadalec je v prvi slovenski ligi v dresu Gorice zablestel zelo mlad. Foto: Vid Ponikvar

Maribor, Wales, Portugalska, Belgija ...

Globok pečat je pustil tudi v Mariboru, njegov član je bil leto in pol. Leta 2012 je za dva milijona evrov prestopil v vrste člana angleške premier lige Cardiff City, a v Walesu ni dobil prave priložnosti za igro. Zanj je odigral le pet tekem, do leta 2016, ko je prestopil v Olimpijo, so ga Valižani posodili v portugalski Rio Ave in belgijski Lierse, pri katerem se je odlično znašel in dosegel 29 golov v 45 nastopih.

Ne spreglejte