Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
11. 3. 2016,
15.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Radomlje NK Drava Ptuj NK Zarica Kranj NK Šenčur NK Ankaran NK Tolmin NK Veržej NK Aluminij Dejan Djuranović Nastja Čeh

Petek, 11. 3. 2016, 15.04

8 let

Valilnica talentov odpira vrata, Nastja Čeh še ni rekel zadnje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Deset drugoligaških klubov bo konec tedna nadaljevalo sezono. Spomladi bodo odigrali še 11 krogov, prvi favorit za naslov prvaka pa so Radomlje, ki jih v soboto čaka veliki derbi z Dravo.

Prvi letošnji krog, pa že derbi. Vodilne Radomlje bodo na domačem igrišču pričakale najbližjega zasledovalca. ''Pomemben je dober štart. Zmaga na derbiju nam lahko povzdigne samozavest in dvigne prepričanje, da lahko nadaljujejo z nabiranjem točk iz kroga v krog,'' poudarja Dejan Djuranović. Nekdanji slovenski reprezentant je trener jesenskih prvakov. Z Radomljami je v prejšnji sezoni nastopil v prvi ligi, se hitro poslovil, a bi se lahko kaj kmalu spet vrnil med elito. V slabšo voljo ga je spravila le obnovitev poškodbe obetavnega napadalca Luke Gajića.

Seznam igralcev je ostal pozimi nespremenjen, igralci pa po štirih mesecih premora že nestrpno čakajo priložnost, da se dokažejo slovenski javnosti. ''V prvenstvo gremo dobro pripravljeni in motivirani. S pripravami smo začeli kmalu, tudi zaradi tega, da smo se lahko pomerili s tekmeci iz prve lige. To je bilo dobrodošlo za vpogled v razmerje moči. Nekateri visoki porazi niso vplivali na nas, saj smo v nadaljevanju dvignili igro,'' je nekdanji nogometaš Olimpije, Maribora in Domžal, prav z vsemi je osvajal naslove državnih prvakov, prepričan o uspehu.

Ptujčani bi se radi uvrstili med najboljših pet

Načrte mu bo želela že v soboto pokvariti ptujska Drava. ''Gremo iz kroga v krog. Naš prvi cilj je bil obstanek, zdaj se želimo uvrstiti med najboljših pet. Če pa bo še kaj več, pa bomo že videli. Naša želja je velika,'' je napovedal nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Nastja Čeh in potrdil, da je v njegovih nogah pri 38 letih še veliko dinamita.

Sobotni derbi v Radomljah bo odgovoril na nekatera vprašanja, ki se nanašajo na boj za drugoligaško krono, zelo pa bo zanimivo tudi v prihodnjem krogu, ko bodo na Ptuju gostovali sosedje iz Kidričevega. ''Tisto bo tudi zelo zanimiva tekma,'' dodaja Ptujčan, ki bo skupaj z bratom Alešom Čehom skušal pomagati mlajšim soigralcem z dragocenimi izkušnjami. Aluminij je nedavno zapustil strateg Simon Sešlar, Kidričane pa je prevzel Bojan Špehonja, ki v klubu tesno sodeluje z Mladanom Dabanovićem.

Romih bo vodil Dob, Semler odšel v Avstrijo

Prihodnji konec tedna se tako v mestu kurentov obeta nov lokalni derbi, ki jih v tej drugoligšaki sezoni ne manjka zlasti na Gorenjskem. Dva kluba prihajata iz Kranja, eden iz bližnjega Šenčurja, zimski prestopni rok pa je poskrbel, da so si gorenjski sosedje izmenjali nekatere pomembne igralce. Zarica je z zadovoljstvom prejela tudi mariborski paket. Trinajstkratni slovenski prvaki so na Gorenjsko poslali tri obetavne nogometaše, vnovič pa so se odločili za sodelovanje z Veržejem, kjer bosta izkušnje pridobivala dva posojena upa Maribora. Vijolice tako resno sodelujejo s tremi klubi, saj v prvi ligi pomagajo tudi Krškemu.

''Pri Dravi se vse suče okrog bratov Čeh, nevaren bo tudi Dob, ki ga je prevzel stari trener Damijan Romih. Odlično jih pozna, tako da bo to dodatna kakovost ekipe. Druga liga bo izredno zanimiva, saj lahko vsak premaga vsakogar,'' je napovedal Djuranović in drugo ligo v obdobju, ko je v Prvi ligi Telekom Slovenije opaziti zajetno rast števila tujcev, označil za pomemben poligon slovenskega nogometa. ''Tu iščejo svoj prostor mladi slovenski nogometaši. Druga liga je postala valilnica mladih igralcev.''

V Dobu več ne stanuje Borut Semler. Nekdanji slovenski reprezentant in up Bayerna se je preselil v Avstrijo in zapravil možnost, da bi spomladi združil moči z nekdanjim napadalcem Olimpije Stefanom Smiljanićem. Pri zeleno-belih je pred leti igral tudi Blaž Božič. Nazadnje se je mudil pri nižjeligaškem avstrijskem klubu Schwaz, zdaj pa se bo dokazoval v Šenčurju. Njegova soigralca bosta tudi 38-letni veteran Dalibor Teinović in branilec Lamin Diallo, ki se je iz prve (Krka) preselil v drugo ligo.

Matej Poplatnik se je vrnil iz Bolgarije

V zimskem prestopnem roku je tako prišlo do nekaterih odmevnih prestopov. Tolmin je okrepil izkušeni vratar Vasja Simčič, iz Ankarana, ki bo spomladi računal na številne slovenske nogometaše, ki so prišli iz Kopra, pa se je na Tolminsko preselil Roy Rudonja. V BiH (Jedinstvo Bihać) je odšel izkušeni Patrik Bordon.

Na Gorenjsko se je iz Bolgarije (Montana) vrnil Matej Poplatnik, ki je okrepil Triglav. Slačilnico bo delil tudi z nekdanjim mladim slovenskim reprezentantom Dejanom Robnikom, ki je pred tem branil barve mestnega tekmeca Zarice. Omenjeni klub je zapustil tudi izkušeni Dejan Božičič, ki si bo nogometni kruh po novem služil pri severnih sosedih.

Ne spreglejte