Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2024,
10.45

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Dominik Livaković Fenerbahče nogometna tekma pretep

Ponedeljek, 18. 3. 2024, 10.45

1 mesec, 1 teden

Drama na nogometni tekmi: med navijači in igralci izbruhnilo fizično nasilje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Trabzonspor : Fenerbahce pretep 2024 | Po nedeljski tekmi turške lige je izbruhnilo nasilje med navijači Trabzonsporja in igralci Fenerbahčeja.  | Foto Reuters

Po nedeljski tekmi turške lige je izbruhnilo nasilje med navijači Trabzonsporja in igralci Fenerbahčeja. 

Foto: Reuters

Po nedeljski tekmi v turški ligi je izbruhnilo nasilje med navijači Trabzonsporja in igralci Fenerbahčeja. Množica domačih navijačev je vdrla na igrišče stadiona Trabzonsporja po zadnjem žvižgu obračuna, ki ga je Fenerbahče dobil s 3:2.

Posnetki prikazujejo navijača Trabzonsporja, ki je vstopil na igrišče in začel teči proti igralcem Fenerbahčeja, nekateri so se odzvali tako, da so tekli proti njemu in ga skušali udariti. Na igrišče so vdrli še drugi navijači, ko so redarji skušali vzpostaviti red.

Videoposnetki so pokazali, da je belgijski reprezentant Michy Batshuayi brcnil navijača, ki je vstopil na igrišče, nigerijski reprezentant Bright Osayi-Samuel pa je udaril drugega navijača.

Na drugih posnetkih, ki so zaokrožili po družbenih omrežjih, je mogoče videti navijača, ki grozi gostujočemu igralcu s kotno zastavico, vratar Fenerbahčeja Dominik Livaković pa je prejel udarec v obraz.

Po nasilnih prizorih je turški notranji minister Ali Yerlikaya napovedal začetek preiskave incidenta. "Po nogometni tekmi med Trabzonsporjem in Fenerbahčejem smo nemudoma uvedli preiskavo za prepoznavo gledalcev, ki so vstopili na igrišče, in preiskavo incidentov, ki so se zgodili ob koncu tekme. Nasilje na nogometnih igriščih ni sprejemljivo," je minister zapisal na družbenem omrežju X.

Turška nogometna zveza (TFF) je dogodke nemudoma označila za nesprejemljive in v izjavi zapisala, da bodo kaznovali odgovorne za te incidente.

Trabzonspor : Fenerbahce pretep 2024 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Turška policija aretirala 12 ljudi

Turška policija je po napadih navijačev na igralce do zdaj aretirala 12 ljudi. Med aretiranimi sta navijač, ki je vrgel predmet v trenerja Fenerbahčeja, in tisti navijač, ki je napadel igralca s kotno zastavico, je v ponedeljek na omrežju X zapisal turški notranji minister Yerlikaya.

To ni prvič, da je v tej sezoni na turškem nogometnem prvenstvu izbruhnilo nasilje. Ligo so decembra za teden dni začasno prekinili zaradi napada na sodnika na tekmi med Ankaragücüjem in Rizesporjem. Takrat je predsednik Ankaragücüja Faruk Koca skupaj z drugimi osebami po tekmi na igrišču napadel sodnika Halila Umuta Melera in poškodoval uradno osebo.

Ne spreglejte