Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Branko Ilić Kevin Kampl Damir Skomina

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

7 let, 12 mesecev

V Parizu brez golov, rdečim vragom točka v Moskvi, nepremagani Oblak slavil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Derbi večera v Parizu med domačim PSG in Realom iz Madrida se je končal brez zmagovalca. V Madridu se je veselil Jan Oblak. Slovenski reprezentant Kevin Kampl se je v torek vpisal med strelce.

Tekma polna zvezdnikov, kot sta Zlatan Ibrahimović in Cristiano Ronaldo, na Parku princev v Parizu ni navdušila. Francoski prvak je gostil madridski Real, tekmeca pa sta se razšla brez zadetkov. Še največ priložnosti je imel portugalski zvezdnik, ki je že v prvem polčasu dvakrat nevarno poskušal s strelom z glavo, a žoga ni našla poti v mrežo. V skupini A, kjer sta omenjena kluba s sedmimi točkami skupaj na vrhu lestvice, je na drugi tekmi Malmö z 1:0 premagal Šahtar. Rdeči vragi iz Manchestra so v Moskvi vknjižili zgolj točko, volkovi pa so v Nemčiji premagali sosede iz Eindhovna in so zdaj sami na vrhu lestvice.

Slovenski spopad v španski prestolnici je pripadel Atleticu Jana Oblaka, ki je upravičil vlogo favorita proti Astani Branka Ilića, saj je zmagal kar s 4:0. Slovenca sta na zelenici prebila vseh 90 minut.

Evropski podprvak Juventus na domačem terenu ni uspel premagati v tej sezoni neprepričljivo Borussio Mönchengladbach, bogati angleški klub Manchester City pa je na Etihadu pripravil preobrat proti Sevilli, saj je izgubljal z 0:1, po avtogolu Špancev in zadetku Kevina de Bruyna v zaključku tekme pa je slavil z 2:1.

Kampl se je vpisal v zgodovino

Dolgo je kazalo, da se bo derbi skupine F med Arsenalom in Bayernom v Londonu razpletel brez golov. Nato pa je v 77. minuti Manuel Neuer stekel v prazno, to pa je kaznoval Olivier Giroud. Mesut Özil je le še potrdil prvo zmago Arsenala v sezoni. Bayern je moral tako prvič v tej sezoni priznati premoč tekmecu. Olympiakos je minimalno slavil v Zagrebu.

Bayer, pri katerem je Kevin Kampl odigral vseh devetdeset minut, se je sprehodil od raja do pekla in (skoraj) nazaj. Farmacevti so začeli odlično in po manj kot dvajsetih minutah že vodili z 2:0, nato pa jim je Roma zabila kar štiri gole. A so zmogli moč za preobrat. Kampl je izjemen zadetek, svoj prvenec v najelitnejšem tekmovanju, z roba kazenskega prostora zabil v 84. minuti, še enega pa je dodal Ahmed Mehmedi.

Strelski dvojček Ivana Rakitića v razmiku dobre četrt ure je zadostoval za zmago Barcelone na gostovanju pri Bateju v skupini E. V skupini G se je kijevski Dinamo trdovratno upiral Chelseaju, ki ni uspel zadeti, in Ukrajinci so se veselili velike točke.

Ne spreglejte