Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
17.50

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Prva liga Telemach NK Maribor NK Maribor

Torek, 16. 1. 2024, 17.50

3 mesece, 2 tedna

Nogometna tržnica, 16. januar

V Mariboru že četrta okrepitev, mladi Avstrijec zapušča Olimpijo, Lasickas ostaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Redwan Bourles | Foto NK Maribor

Foto: NK Maribor

Pri slovenskem nogometnem prvoligašu Mariboru so poskrbeli za četrto okrepitev zimskega prestopnega roka. Vijoličastim se je kot prosti igralec pridružil 21-letni francoski nogometaš Redwan Bourles, ki se najboljše znajde v vlogi krilnega napadalca ali ofenzivnega zveznega igralca, so na spletni strani zapisali Mariborčani. Ljubljansko Olimpijo pa zapušča mladi avstrijski nogometni reprezentant selekcije U-21 Pascal Estrada. V Ljubljani pa ostaja litovski reprezentant Justas Lasickas.

Bourles, ki je bil nazadnje član druge ekipe Rennesa, bo v Ljudskem vrtu ostal do poletja 2026, so zapisali pri Mariboru.

"Želeli smo dodati igralca z nekoliko drugačnimi značilnostmi, kot jih imamo v trenutnem kadru. Redwan je hiter, drzen. Gre za mladega igralca, ki je pokazal nadarjenost, a mu je kot najstniku igranje v prvi francoski ligi pomenilo prevelik korak. Zdaj išče nove izzive," je med drugim dejal športni direktor Marko Šuler.

Pascal Estrada zapušča Olimpijo. | Foto: www.alesfevzer.com Pascal Estrada zapušča Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Estrada iz Olimpije k Altachu

Mladi avstrijski nogometni reprezentant selekcije U-21 Pascal Estrada bo poleti zapustil ljubljansko Olimpijo in se preselil k trenutno deseti ekipi avstrijskega prvenstva Altachu. Kot so povedali pri Altachu, se je klub z branilcem dogovoril za dveletno sodelovanje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Estrada, doma sicer iz Linza, je Avstrijo zapustil že pri 16 letih, ko se je preselil v Anglijo k Wolverhampton Wanderers. Leta 2022 se je nato pridružil ljubljanski Olimpiji, kjer se 21-letnemu igralcu poleti izteče pogodba.

Za Olimpijo, pri kateri v tekoči ni dobival veliko priložnosti za igro in se z njo ni dogovoril za podaljšanje pogodbe, je Estrada odigral 34 tekem in dosegel en gol.

Lasickas obnovil sodelovanje z Olimpijo

Pred odhodom na priprave pred nadaljevanjem državnega prvenstva v Turčijo je slovenski nogometni prvak Olimpija obnovila sodelovanje z litovskim reprezentantom Justasom Lasickasom. Desni bočni branilec, ki je član Olimpije postal julija 2022, bo v zeleno-belem dresu ostal do poletja 2025, so sporočili iz kluba.

Šestindvajsetletni Litovec, ki je v preteklosti igral za domači Žalgiris, poljsko Jagiellonio in srbska kluba Zemun ter Voždovac, je doslej za Olimpijo zaigral na 55 tekmah.

Litovec Lasickas ostaja v Ljubljani. | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Litovec Lasickas ostaja v Ljubljani. Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

"Lasickas je zelo marljiv in zanesljiv nogometaš. Skupaj z Jorgejem Silvo bo tudi v prihodnje kandidiral za nastop na desnem bočnem položaju. V drugi polovici jesenskega dela je dobil več priložnosti za igro in izkoristil ponujeno. Zoran Zeljković računa nanj, igralec je v načrtih za prihodnost, zato nas veseli, da smo uspeli najti skupen jezik. Lahko je v veliko pomoč vsem mladim fantom," je ob podaljšanju pogodbe dejal športni direktor Goran Boromisa.

"Hvala klubu za zaupanje. Tukaj sem do zdaj zelo užival in še vedno se želim z Olimpijo boriti za naslove. Letos smo sicer malce padli v prvem delu, a brez evropskih tekem bomo lahko močno pritisnili in poskušali znova osvojiti dvojno krono. Zimske priprave predstavljajo zelo dobro priložnost za dvig forme celotne ekipe. S soigralci trdo garamo in komaj čakamo na selitev v Turčijo, kjer bomo kar nekaj časa bivali in delovali v izvrstnih pogojih," pa je izrazil hvaležnost vodstvu kluba Lasickas.

Preberite še:

Ramazan Orazov
Sportal Orazov nazaj v Kazahstan
Luka Menalo
Sportal Celjani potrdili prihod Menala, spremembe tudi v Mariboru in Ljubljani
Nejc Vidmar
Sportal Zeleni Vidmar v novem športu: Olimpijske sanje so žive
Ne spreglejte