Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 6. 2023,
15.40

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,16
nogometna tržnica

Natisni članek

Sobota, 24. 6. 2023, 15.40

1 leto, 1 mesec

NOGOMETNA TRŽNICA, 24. JUNIJ

V ligo MLS še en sloviti nogometaš, v vratih Domžal sin nekdanjega reprezentanta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,16
Španija SP Sergio Busquets | Foto Reuters

Foto: Reuters

Svoj prihod v severnoameriško poklicno nogometno ligo MLS je napovedal še en sloviti nogometaš, ki je zablestel v španski nogometni ligi. Klub Inter Miami je podpisal pogodbo z nekdanjim vezistom Španije in Barcelone Sergiom Busquetsom, ki bo sodeloval z argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem v klubu Major League Soccer, je poročala AFP.

Messi je v začetku meseca presenetljivo razkril, da se bo poleti preselil v Miami in da bo zdaj spet skupaj s svojim nekdanjim soigralcem pri Barci Busquetsom. Inter Miami je objavil tvit, v katerem je napovedal prihod igralca. "Si, Busi," se je glasilo sporočilo na Twitterju, ki se nanaša na Busquetsov vzdevek. Tvit je vseboval citate s pohvalnimi besedami na račun Busquetsa, vključno z besesedami, ki jih je namenil nekdanji španski selektor Vicente del Bosque.

Busquets je že maja napovedal, da bo poleti po izteku pogodbe zapustil Barcelono. Štiriintridesetletnik je zbral 143 nastopov za Španijo, preden je decembra oznanil svojo upokojitev iz ekipe. K Barceloni je prišel kot mladenič leta 2005, vse od sezone 2007/08 pa je bil del članske ekipe. Busquets je bil osrednji člen v verigi uspehov Barcelone v zadnjih 15 letih, ki vključujejo devet naslovov španskega prvaka in tri lovorike v ligi prvakov.

Busquets je igral skupaj z Andresom Iniesto in Xavijem Hernandezom v ikoničnem veznem triu, ki je Španijo leta 2010 popeljal do naslova na svetovnem prvenstvu.

Lastnik Interja iz Miamija Jorge Mas je ta teden dejal, da klub pričakuje od tri do pet novih okrepitev, ki se bodo pridružili Messiju v Miamiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Celje (@nkcelje)

Celjani predstavili še drugega poletnega novinca

Drugi poletni novinec v knežjem mestu je Artem Bilji, so sporočili iz slovenskega nogometnega prvoligaša iz Celja. Gre za 23-letnega nogometaša iz Ukrajine, ki se, kot trdijo v Celju, enako dobro znajde na položaju vezista ter bočnega branilca. S klubom je sklenil dveletno pogodbo.

Krstni nastop v članskem nogometu je vpisal kot član Vorskle v sezoni 2019/20. V domovini je nato igral še za VPK Agro, Vovčansk in Metalist Harkova. V lanski sezoni se je prvič podal na tuje. Prvo polovico sezone je odigral v Armeniji v Vanu, v drugi pa je bil član latvijske Liepaje.

"Celje predstavlja velik korak naprej v moji karieri. Veselim se igranja v ligi, ki je po kvaliteti zagotovo blizu ukrajinske. Zame je to velik izziv in hkrati velika priložnost," je dejal Bilji, ki se je moštvu pridružil sredi tedna v Kranjski Gori, z novimi soigralci pa že odigral prvo pripravljalno srečanje, ko so na Kodeljevem z 1:0 slavili proti zagrebški Lokomotivi.

Tiganj po novem vratar Domžal

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je okrepil konkurenco na mestu vratarja. Domžalčani so podpisali pogodbo z 20-letnim Dennyjem Tiganjem, potem ko je ta uspešno prestal preizkusno obdobje, so sporočili iz kluba.

"Vesel sem, da se je klub odločil zame! Vse se je zgodilo praktično čez noč. Pred tednom dni sem prejel klic, da se moram ekipi pridružiti na treningu in po sedmih dneh dokazovanja mi je uspelo prepričati stroko. Prvo ligo že dalj časa podrobneje spremljam. Domžale imajo mlado in perspektivno ekipo, kar je v mojem primeru dobrodošlo," je za spletno stran kluba dejal Tiganj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Domžale (@nkdomzale)

Denny Tiganj, ki se je z nogometom začel ukvarjati po zaslugi očeta Senada, nekdanjega napadalca številnih slovenskih moštev in tudi reprezentance Slovenije, je debitantski nastop v Prvi ligi Telemach že dočakal v dresu Kopra. To se je zgodilo v sezoni 2021/22. Pred prihodom v kadetsko ekipo Kopra je 192 centimetrov visoki vratar nogometno šolanje opravil pri Jesenicah in Bravu. Nazadnje je bil pri ljubljanski Svobodi.

"Denny je uspešno prestal nekajdnevni preizkus. Trener vratarjev Bojan Jorgačević je prikazano ocenil s pozitivno oceno in prižgal zeleno luč. S tem prihodom smo zapolnili vrzel ob odhodu Ajdina Mulalića. Za mesto med vratnicama bo tako konkuriral Gašperju Tratniku in Benjaminu Matičiču, ki jima popolnoma zaupamo. V pričakovanju Evrope večjih kadrovskih sprememb ne gre pričakovati, saj smo s trenutno podobo moštva zelo zadovoljni," pa je povedal športni direktor Senijad Ibričić.

Domžalčani so v poletnem prestopnem roku sicer pripeljali še napadalca Maria Krstovskega, Jana Đapa, Vida Štefanca, Edina Julardžijo, Danijela Šturma, Lukasa Hempta in Belmina Bobarića.

Preberite še:

Sportal Maribor v enem dnevu podpisal tri igralce, prvič Japonca
Ne spreglejte