Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
3. 9. 2014,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alen Ščulac Koper

Sreda, 3. 9. 2014, 20.10

8 let

V Kopru se bo ukazovalo po slovensko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo koprskega kluba se je odločilo, da bo trenersko paličico v nadaljevanju sezone nosil Alen Ščulac. ''Fantje niso pozabili igrati,'' sporoča nekdanji pomočnik odstavljenega Rodolfa Vanolija.

V Prvi ligi Telekom Slovenije je vedno manj tujih trenerjev. Imata ga le še Gorica in Zavrč, vsi preostali pa prisegajo na domače strokovnjake. Tudi Koprčani, ki so se po odhodu Rodolfa Vanolija spraševali, komu zaupati odgovorni trenerski stolček, nato pa sprejeli odločitev, da se izziva loti njegova donedavna desna roka Alen Ščulac. Z delom in rezultatom je vodstvo kanarčkov navdušil že na zadnji tekmi, ko so Koprčani končali črni niz porazov in se iz Novega mesta vrnili bogatejši za tri točke.

"Prepričan sem, da lahko tudi v letošnji sezoni posežemo visoko. Fantje niso pozabili igrati. V zadnjih dveh sezonah smo naredili veliko dobrega in na tem bomo gradili svojo prihodnost, ki jo vidim v bolj agresivni, napadalni in atraktivni igri ter s pravimi možmi na pravih mestih. V Novem mestu smo že pokazali obrise sprememb, ki jih lahko pričakujete v naši igri," je na uradni predstavitvi, ko je vodstvo koprskega kluba potrdilo odločitev, da mu predaja trenersko žezlo, poudaril novi 42-letni strateg slovenskega podprvaka.

Mavrič: Ni ga človeka, ki bi bolje poznal fante

Ščulac računa na stoodstotno zaupanje podporo vodstva, športni direktor Matej Mavrič, ki je še pred kratkim z novim trenerjem sodeloval v različnih vlogah, pa je spregovoril o razlogih za izbor, pisan na kožo nekdanjega branilca številnih slovenskih klubov (Koper, Gorica, Jadran, Izola, Mura, Primorje, Olimpija, Bežigrad ...).

"Po temeljitem premisleku smo prišli do sklepa, da ni človeka, ki bi fante, njihove sposobnosti in odlike poznal bolje od Alena Ščulca. Zato smo mu zaupali krmilo kluba v prepričanju, da bo Luko Koper ponovno popeljal proti vrhu lestvice," je dejal nekdanji reprezentant, ki po novem skrbi za sestavljanje igralskega koprskega kadra.

Zadnji dan prestopnega roka sta se koprskemu klubu pridružila še dva nogometaša z območja nekdanje Jugoslavije. V zvezni vrsti se bo preizkusil visoki Črnogorec Uroš Delić, ki je nazadnje igral na Švedskem, vrzeli na krilnih položajih pa bo poskušal zapolniti Srb Nenad Srečković, ki je največji pečat pustil pri beograjskem Radu.

Ne spreglejte