Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 6. 2014,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srečko Katanec Rajko Rotman Mišo Brečko Miral Samardžić

Nedelja, 8. 6. 2014, 16.15

8 let

V Južni Ameriki smo dobili dva nova nogometaša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor Slovenije Srečko Katanec je zadovoljen s tem, kar je videl na prijateljskih tekmah proti Argentini in Uruvaju (poraza z 0:2).

Selektor Katanec je tako po tekmi z Urugvajci kot Argentinci poudaril, da je zadovoljen z videnim. "Realno nam na takšnih tekmah v sredini manjka nekaj hitrosti, živahnosti, presenečenja. Sem pa kar zadovoljen. Dobil sem dva igralca, ki lahko igrata na reprezentančni ravni. Rajko Rotman je definitivno pokazal, da je tekaško pripravljen, na drugih področjih lahko še napreduje, Miral Samardžić pa je tudi pustil zelo pozitiven vtis," je selektor na kratko povzel južnoameriško dogajanje.

Hvala za pohvale in vabilo

Eden izmed tistih, ki so najbolj padli v oči, je mladi Rotman, ki ga igranje proti tako uglednima tekmecema, in to v svojih prvih reprezentančnih nastopih, ni prestrašilo. Še več, z živahnostjo in vseprisotnostjo je bil med tistimi, ki so najbolj opozorili nase.

"Štejem si v veliko čast, da me je selektor tako pohvalil. Vemo, kaj vse je že naredil za nogomet v Sloveniji. Zahvaljujem se mu za povabilo," je bil kratek Rotman, ki so ga Argentinci bolj navdušili kot Urugvajci. Imajo torej Argentinci realne možnosti za odmeven rezultat na svetovnem prvenstvu v Braziliji? "Mislim, da imajo. Proti Urugvaju smo lahko igrali, zaslužili bi si neodločen izid, proti Argentini pa nismo bili niti blizu," meni Rotman.

Andraž Kirm prav tako pravi, da je bila ta začasna selitev v Južno Ameriko dobra: "Mislim, da smo lahko zadovoljni, glede na to, da smo igrali proti ekipama, ki imata igralce v vrhunskih klubih. Dobro smo se kosali z njimi. Je pa Argentina veliko bolj kakovostna kot Urugvaj."

Od zdaj naprej z novim sistemom?

Izkušeni Mišo Brečko je izpostavil tudi igranje v formaciji s tremi igralci v sredini. "Mislim, da bi ta formacija znala biti dobra. Dalibor Stevanović in Rotman sta bila dobra pri tem. Je pa vse skupaj nekaj pozitivnega. Preživeli smo veliko časa skupaj, verjamem, da se bo v kvalifikacijah poznalo to, da smo se znova zbližali kot ekipa," meni Brečko.

Ne spreglejte