Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 5. 2023,
22.55

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Wolfsburg Sara Agrež liga prvakinj

Ponedeljek, 1. 5. 2023, 22.55

11 mesecev, 3 tedne

Liga prvakinj, polfinale

V finalu nogometne lige prvakinj še Wolfsburg s Slovenko Saro Agrež

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Wolfsburg, nogometna liga prvakinj | Nogometašice Wolfsburga se bodo v finalu lige prvakinj pomerile z Barcelono. | Foto Reuters

Nogometašice Wolfsburga se bodo v finalu lige prvakinj pomerile z Barcelono.

Foto: Reuters

V finalu nogometne lige prvakinj bosta v sezoni 2022/23 igrala Barcelona in Wolfsburg, članica katerega je tudi slovenska reprezentantka Sara Agrež. Katalonska ekipa si je odločilno tekmo priborila že prejšnji teden, Wolfsburg je bil danes po podaljšku na povratni tekmi s 3:2 uspešen v Londonu proti Arsenalu. Finale bo 3. junija v Eindhovnu.

Barcelona, ženske, liga prvakinj, polfinale
Sportal Pred "samo" 72.000 gledalci nogometašice Barcelone v finale

Na prvi tekmi nemške in angleške ekipe je bil izid 2:2. Danes je bil izid po rednem delu enak, tako da sta ekipi igrali podaljšek. V tem pa je junakinja postala Pauline Bremer, ki je zadela v 119. minuti in tako razžalostila domačo zasedbo. Ta je upala na prvo uvrstitev v finale tega tekmovanja po letu 2007.

Na stadionu Emirates si je tekmo ogledalo 60.063 navijačev, kar je rekord za žensko klubsko tekmo v Angliji. Ti so najprej videli vodstvo Arsenala z zadetkom Stine Blackstenius, a je še v prvem polčasu izenačila Jill Roord. Za gostje je nato v nadaljevanju zadela še Alexandra Popp, Londončankam pa je podaljšek priigrala Jen Beattie z izenačenjem na 2:2 v 75. minuti.

V podaljšku je najprej imela lepo priložnost za Arsenal Katie McCabe, a je v 116. minuti zadela prečko, potem pa je Bremer izkoristila napako domače obrambe za zmagoviti gol.

V postavi nemške ekipe je bila tudi Sara Agrež, ki pa ni dobila priložnosti za nastop.

Wolfsburg bo v finalu lovil tretjo lovoriko po letih 2013 in 2014.

Tekmice Nemk bodo nogometašice Barcelone. Katalonke so napredovale s skupnim izidom 2:1, potem ko so v gosteh premagale Chelsea z 1:0, na Camp Nouu pa 27. aprila igrale neodločeno 1:1.

V letošnjem finalu bo bodisi katalonska ali nemška ekipa na vrhu elitnega tekmovanja nasledila osemkratne zmagovalke tega tekmovanja, ekipo Lyona. Francozinje so v četrtfinalu izpadle proti Chelseaju. Lani so nogometašice francoske zasedbe v finalu premagale Barcelono s 3:1.

Ne spreglejte