Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 4. 2023,
21.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

Sara Agrež Wolfsburg Arsenal Chelsea Barcelona liga prvakinj

Četrtek, 27. 4. 2023, 21.00

12 mesecev

Liga prvakinj, polfinale

Pred "samo" 72.000 gledalci nogometašice Barcelone v finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Barcelona, ženske, liga prvakinj, polfinale | Nogometašice Barcelone so prve finalistke letošnje lige prvakinj. | Foto Reuters

Nogometašice Barcelone so prve finalistke letošnje lige prvakinj.

Foto: Reuters

Nogometašice Barcelone so se četrtič v zadnjih petih letih uvrstile v finale lige prvakinj. Na povratni polfinalni tekmi so s Chelseajem igrale 1:1 (skupno pa napredovale z 2:1). Tekmo si je na Nou Campu ogledalo nekaj več kot 72.000 navijačev, tako da se svetovnemu rekordu po obiskanosti ženske nogometne tekme, ki so ga v Barceloni postavili lani, niso približali (91.553).

Nogometašice Barcelone so prve finalistke elitne lige prvakinj. S skupnim izidom 2:1 so premagale Chelsea in si tretjič zapovrstjo zagotovile nastop v finalu. Tekmice bodo znane po ponedeljkovi povratni tekmi med Arsenalom in Wolfsburgom (2:2), za katerega igra slovenska reprezentantka Sara Agrež.

Barcelona | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage Barcelona je prvo tekmo v Londonu proti modrim dobila z 1:0 po golu Caroline Hansen, tudi na povratni tekmi na stadionu Camp Nou pa je povedla z golom iste igralke v 64. minuti. Angležinje so tri minute kasneje izenačile prek Guro Reiten, do konca pa jim ni uspelo izsiliti podaljška. Pri Katalonkah se je v kader vrnila dobitnica zlate žoge Alexia Putellas. Španka je zaradi strgane križne vezi počivala deset mesecev. Ni pa dobila priložnosti za igro.

Tekmice Katalonk, ki so leta 2021 osvojile ligo prvakov prav po zmagi proti Chelseaju s 4:0, bodo znane v ponedeljek. Takrat se bosta na povratni tekmi pomerili ekipi Arsenala in Wolfsburga. Prva tekma se je končala z izidom 2:2. Finale bo tretjega junija na stadionu Philips v Eindhovnu. Naslov je neuspešno branila osemkratna zmagovalka tega tekmovanja, ekipa Lyona, ki je v četrtfinalu izpadla proti Chelseaju. Lani so nogometašice francoske zasedbe v finalu premagale Barcelono s 3:1.

FIFA logo
Sportal Za ženski mundial se bosta potegovali tudi ZDA in Mehika
Ne spreglejte