Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2019,
21.40

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Usain Bolt nogomet

Torek, 22. 1. 2019, 21.40

5 let, 3 mesece

Konec nogometne kariere

Usain Bolt je hitro obupal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Usain Bolt | Usain Bolt je naredil križ čez nogomet. | Foto Getty Images

Usain Bolt je naredil križ čez nogomet.

Foto: Getty Images

Upokojeni jamajški atlet Usain Bolt je po atletski karieri zdaj končal še nogometno, če ji lahko sploh tako rečemo. Na nogometnih zelenicah namreč ni vztrajal prav dolgo. "Športne poti je konec, zdaj se bom lotil drugih načrtov. Idej mi ne manjka," je dejal 32-letnik.

Športni svet si bo Usaina Bolta zapomnil predvsem po dosežkih z atletskih stez, na katerih je navduševal vse do avgusta 2017, ko se je po svetovnem prvenstvu v Londonu upokojil.

Osemkratni olimpijski prvak in svetovni rekorder na 100 in 200 metrov se po slovesu od atletike ni povsem odpovedal športu. Že med atletsko kariero je gojil ljubezen do nogometa. Treniral je z več nogometnimi klubi, tudi z Borussio Dortmund.

V poslovne vode

Jeseni je nekaj pripravljalnih tekem odigral v dresu avstralskega kluba Central Coast Mariners, a se stranema zaradi Boltovih finančnih zahtev ni uspelo dogovoriti o pogodbi. 32-letnik je pozneje zavrnil ponudbo malteškega kluba Valletta, danes pa sporočil, da je nad nogometom že obupal.

"To je bila lepa izkušnja. Všeč mi je bilo, da sem bil lahko del ekipe, kar je drugače kot v atletiki. Zabaval sem se celotno nogometno obdobje, a zdaj je športne kariere konec. Lotil se bom drugih načrtov, posvetil drugim stvarem. Idej mi ne manjka." | Foto: Getty Images "To je bila lepa izkušnja. Všeč mi je bilo, da sem bil lahko del ekipe, kar je drugače kot v atletiki. Zabaval sem se celotno nogometno obdobje, a zdaj je športne kariere konec. Lotil se bom drugih načrtov, posvetil drugim stvarem. Idej mi ne manjka." Foto: Getty Images

"To je bila lepa izkušnja. Všeč mi je bilo, da sem bil lahko del ekipe, kar je drugače kot v atletiki. Zabaval sem se celotno nogometno obdobje, a zdaj je športne kariere konec. Lotil se bom drugih načrtov, posvetil drugim stvarem. Idej mi ne manjka. Vrgel se bom v poslovne vode," je slovo od aktivnega udejstvovanja v športnih "arenah" za Goal komentiral Bolt.

Trendi Usain Bolt v Londonu odpira restavracijo s svojimi najljubšimi jedmi

Gostinstvo mu ni tuje

Za jamajško strelo poslovne vode niso neznanka, saj se je že posvetil gostinstvu. V Londonu je 10. oktobra odprl prvi gostinski lokal zunaj domovine. Tracks & Records ponuja jamajške specialitete in rume. V prihodnjih petih letih na Otoku načrtujejo odprtje kar 15 restavracij.

Preberite še:

Usain Bolt
Sportal Bo Bolta pod okrilje vzel Maradona?
Usain Bolt
Sportal Bolt po avstralskem razočaranju ni opustil nogometnih sanj
Usain Bolt
Sportal Boltova avstralska avantura se je končala

 

Ne spreglejte