Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
8. 11. 2013,
7.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mitja Viler NK Maribor NK Maribor

Petek, 8. 11. 2013, 7.23

8 let

Upa, da bodo Rusi Mariboru pustili tekmo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nesporni tragični junak četrtkovega novega evropskega poraza Maribora je bil branilec Mitja Viler, ki se je tega dobro zavedal tudi sam.

Z nespametno enajstmetrovko, ki jo je zagrešil v prvem polčasu, je, kot se je izkazalo pozneje, določil zmagovalca. Zulte-Waregem, ki sicer ni bil preveč nevaren nasprotnik, je z golom, ki ga je z enajstih metrov zabil Thorgan Hazard, zmagal in Mariboru preprečil, da bi skočil na drugo mesto skupine D lige Europa ter se pred zadnjima dvema krogoma resno spogledoval z napredovanjem. Možnosti za preboj na drugo mesto so še, a veliko manjše, kot bi bile že ob remiju, kaj šele zmagi. Res lepa priložnost je splavala po vodi.

Naredil je veliko neumnost

"Pravijo, da je enajstmetrovka bila. Naredil sem napako in se odzval instinktivno. Kakorkoli že, prekrška sploh ne bi smelo bili. Žogo bi moral zbiti daleč stran, ne pa razmišljati, da bi jo umiril. Ni kaj, naredil sem res veliko neumnost in izpadel 'baksuz'. Danes se je to zgodilo meni, drugič se bo komu drugemu. Ni bilo niti prave komunikacije med nami igralci in zgodilo se je, kar se je. Nič zato. Tudi to je šport," je bil po tekmi kot vedno zgovoren Mitja Viler, ki se je s soigralci v nadaljevanju boril, da bi dosegli vsaj izenačujoči zadetek, a mreža Belgijcev je bila za Mariborčane tokrat kot zakleta.

Ravno obratno, kot je bilo v Belgiji

"Ni nam bilo usojeno. Borili smo se, šprintali od prve do zadnje minute, imeli priložnosti, a žoga preprosto ni šla v gol. Če nam je na tekmi v Belgiji vse šlo tako, kot smo si želeli, je bilo zdaj ravno obratno. Mi smo imeli priložnosti, a nismo zabili niti enega gola, gostje pa so zadeli iz praktično dveh strelov na gol. Škoda, res škoda," je nadaljeval simpatični Primorec, ki še zdaleč ni obupal nad napredovanjem. Znano je, kaj bo treba za kaj takega storiti. Najprej vsaj remizirati v naslednjem krogu, ko bo Maribor gostoval pri Rubinu Kazanu, ki si je že zagotovil napredovanje, nato pa v zadnjem krogu pred domačimi navijači premagati Wigan. "V Kazanu lahko pridemo do pozitivnega rezultata. Upam, da nam bodo Rusi pustili, da jih premagamo. Vsi vemo, kakšni so Rusi. Lahko, da nam bodo pustili," je s presenetljivim razmišljanjem postregel vselej hvaležni sogovornik in nadaljeval: "Nič, šest točk je še v igri. Vsaka je pomembna. Predstavljamo Slovenijo in to počnemo ponosno. Ne sramotimo se in delamo v dobro slovenskega nogometa. Za ves slovenski nogomet bi bilo dobro, da se naša evropska zgodba tukaj ne bi končala."

Čez nekaj dni jim bo šele res žal

Za konec je nogometaš, ki je v Maribor prišel iz Kopra in je v Ljudskem vrtu že več kot tri leta, spregovoril še o krizi rezultatov, ki tare slovenskega prvaka. "Res je, da so rezultati, ki jih dosegamo v zadnjem času, nekoliko slabši, a kar zadeva trud, ki ga vlagamo v igre, nam nihče ničesar ne more očitati. Škoda pa je, ker izgubljamo. Tudi tokrat smo, čeprav je bil Zulte-Waregem premagljiv. Dali smo vse od sebe, a čez nekaj dni nam bo zagotovo zelo žal, ker nam ni uspelo. Že s točko bi bila zgodba povsem drugačna, tako pa …" je pogovor končal izkušeni bočni branilec in odkorakal novim izzivom naproti.

Ne spreglejte