Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Dick Advocaat Ruud Gullit nizozemska nogometna reprezentanca Danny Blind kvalifikacije za SP 2018

Torek, 9. 5. 2017, 12.00

6 let, 6 mesecev

Nov selektor tulipanov

Ugled Nizozemske bo s pomočjo legende reševal Advocaat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Dick Advocaat | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nizozemci so se obrnili na izkušenega trenerja Dicka Advocaata v upanju, da mu bo nogometno reprezentanco uspelo popeljati na pota stare slave. Danes so ga tudi uradno predstavili kot novega selektorja, njegov pomočnik pa bo Ruud Gullit.

Devetinšestdesetletni trener Dick Advocaat, ki ta čas dela v Turčiji pri Fenerbahčeju, kjer bo ostal do konca sezone, je selektorski stolček nasledil od Dannyja Blinda. Blind je prejšnji mesec po porazu proti Bolgariji z 0:2 v kvalifikacijah za mundial dobil nogo. Po tem porazu imajo oranje le še minimalne možnosti, da se uvrstijo na svetovno prvenstvo 2018.

Advocaat ima sicer pogodbo s Fenerjem do 1. junija, vendar naj bi ga bili Turki pripravljeni izpustiti prej, da bi lahko Nizozemce vodil že 31. maja na pripravljalni tekmi proti Maroku. Njegov pomočnik bo legendarni zvezdnik Ruud Gullit.

Nizozemski reprezentanci bo pomagal tudi Ruud Gullit. | Foto: Reuters Nizozemski reprezentanci bo pomagal tudi Ruud Gullit. Foto: Reuters

Nizozemcem grozi, da bodo ostali brez SP 2018

Nizozemci, trikratni finalisti SP, preživljajo v zadnjih letih težke čase; lani se jim ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo v Francijo, možnosti za nastop na svetovnem v Rusiji pa so majhne. Po porazu proti Bolgariji so namreč Nizozemci šele četrti v skupini A in za vodilnimi Francozi zaostajajo za šest točk.

Bo Nizozemska popravila izkupiček v kvalifikacijah in vendarle zaigrala na SP 2018 v Rusiji, kjer bi branila tretje mesto? | Foto: Reuters Bo Nizozemska popravila izkupiček v kvalifikacijah in vendarle zaigrala na SP 2018 v Rusiji, kjer bi branila tretje mesto? Foto: Reuters

Nizozemski navijači upajo, da bo Advocaat, ki je že dvakrat doslej vodil Nizozemsko, od 1992 do 1994 ter od 2002 do 2004, s svojimi bogatimi izkušnjami lahko preobrnil krivuljo rezultatov navzgor.
Ne spreglejte