Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2024,
11.17

Osveženo pred

3 ure, 39 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
kazen Hajduk Split

Natisni članek

Torek, 20. 8. 2024, 11.17

3 ure, 39 minut

Uefa kaznovala Hajduk: 50 tisočakov zaradi izgredov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Navijači med tekmo md Hajdukom In Dinamom | Zaradi nešportnega vedenja navijačev Torcide bodo v Hajduku morali globoko seči v denarnico.  | Foto Guliverimage

Zaradi nešportnega vedenja navijačev Torcide bodo v Hajduku morali globoko seči v denarnico.

Foto: Guliverimage

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je s plačilom globe kaznovala hrvaški nogometni klub iz Splita Hajduk. Razlog je nešportno vedenje članov navijaške skupine Torcida na gostovanjih proti HB Torshavnu in Ružomberoku v drugem in tretjem krogu predtekmovanja nogometne konferenčne lige.

Hajduk bo tako moral plačati kazen v višini 50 tisoč evrov zaradi kršitev, opredeljenih kot "navijaški izgredi, metanje predmetov in uporaba pirotehnike", so zapisali na spletni strani Uefe.

Kazen vključuje tudi pogojno prepoved prodaje vstopnic gostujočim navijačem za naslednjo tekmo evropskega tekmovanja. Prepoved prodaje vstopnic gostujočim navijačem je sicer zadržana za poskusno obdobje dveh let od dneva izdaje odločbe, če pa se bodo podobni dogodki v tem času ponovili, bodo navijačem Hajduka prepovedali nakup vstopnic za gostujoče evropske tekme.

Hajduk je v drugem predkrogu s skupnim izidom 2:0 odpravil HB Torshavn s Ferskih otokov, v tretjem predkrogu pa je splitski klub končal tekmovanje, potem ko je na Slovaškem igral 0:0 proti Ružomberoku, nato pa je slovaški klub v Splitu zmagal z 1:0.

Preberite še:

Pravnik na dlani, kazni v tujini
Novice Prometni prekrški v tujini: plačati ali se pritožiti?
Ivan Rakitić Ivan Perišić
Sportal Hrvaški nogometni velikan Ivan Perišić po aferi zapušča Hajduk
Ne spreglejte