Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
6. 12. 2012,
1.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Galatasaray Braga Fatih Terim

Četrtek, 6. 12. 2012, 1.11

8 let

Turki prepričani, da še niso rekli zadnje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem, ko je leta 2000 z Galatasarayjem osvojil naslov v pokalu UEFA, je Fatih Terim zdaj ta carigrajski klub popeljal še med najboljših 16 klubov v Evropi.

Uvrstitev v osmino finala sicer še zdaleč ni največji uspeh Galatasarayja v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Daljnega leta 1989 so Carigrajčani v tem tekmovanju prišli do polfinala, še štirikrat pa v četrtfinale. Nazadnje leta 2001. Zdaj so spet opozorili nase v Evropi, čeprav jim je še pred mesecem in pol kazalo zelo slabo. Po treh krogih so bili namreč v skupini H na zadnjem mestu z zgolj točko. Potem pa so najprej zmagali proti Cluju v gosteh, potem doma odpravili Manchester United in bili zdaj boljši še od Brage v gosteh. V Carigrad se je seveda hitro naselila evforija, zagotovo ne manjka niti takšnih, ki verjamejo, da gre lahko njihov ljubljeni klub celo do konca.

A bolj kot o tem je trener Galatasarayja tokrat govoril o tekmi v Bragi, kjer so njegovi varovanci zaostajali z 0:1, potem pa s preobratom v drugem polčasu prišli do zmage z 2:1 in napredovanja. ''Najprej bi rad pozdravil vse v domovini,'' je sprva začel Fatih Terim in nadaljeval: ''V prvem polčasu smo igrali slabo, kot da bi računali na to, da bo Manchester United premagal Cluj. Potem smo se prebudili. Težko veliko povem o naši tekmi. Nismo igrali preveč dobro, sem pa vesel, da smo pokazali karakter in stvari vzeli v svoje roke.'' Izkušeni 59-letni trener, ki je pred leti vodil tudi Milan in Fiorentino, je sicer prepričan, da Galatasaray še zdaleč ni rekel zadnje besede v tej evropski sezoni. ''Ne odpisujte nas, naredili bomo vse, da se ne ustavimo v osmini finala. Vsi skupaj delamo na tem, da bomo še boljši. Od strokovnega vodstva, do predsednika, nogometašev in seveda navijačev. Verjamem, da bomo še boljši,'' je napovedal Terim.

Ne spreglejte