Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 5. 2020,
15.20

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Koronavirus italijansko prvenstvo serie A

Sreda, 13. 5. 2020, 15.20

3 leta, 11 mesecev

Ko bo poskrbljeno za varnost ...

Tudi v Italiji se bo še igralo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Juventus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Elitna italijanska nogometna liga je pred dnevi dobila pozitivne vesti o nadaljevanju sezone, prekinjene zaradi novega koronavirusa. Ekipni treningi bodo za klube dovoljeni od 18. maja, a pod strogimi pogoji. Tudi zato še ni znano, kdaj se bo tekmovanje nadaljevalo. Upajo, da sredi junija.

Mohamed Salah, Sadio Mane
Sportal Zvezdnike angleškega prvenstva čakajo strogi protokoli

Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je dejal, da se bo nadaljevalo, ko zagotovljena varnost vseh. "Če se bo prvenstvo nadaljevalo, kot vsi upamo, se bo zaradi ustreznih protokolov in ukrepov, ki zagotavljajo varnost za vse," je danes dejal italijanskemu senatu.

Ministrica za zdravje Sandra Zampa pa je za radijsko postajo Kiss Kiss povedala, da se bo, če bo v klubu samo en pozitiven test, vse ustavilo.

"Karantena je v takšnem primeru samodejna, sezona se ustavi. Če je ne ustaviš, se bo virus širil," je poudarila in dodala: "Edini razlog, da se pogovarjamo o nadaljevanju serie A, je gospodarski vpliv."

Italijanski prvoligaši za nadaljevanje lige 13. junija

Potem ko so italijanski nogometni prvoligaši danes dobili zagotovilo, da bodo 18. maja lahko začeli skupne treninge, so se na videokonferenci strinjali, da bi zaradi novega koronavirusa prekinjeno sezono nadaljevali 13. junija, je sporočilo vodstvo lige. Na omenjeni datum bodo nadaljevali pod pogojem, da bodo dobili zeleno luč vlade.

Roma Lazio | Foto: Reuters Foto: Reuters

Klubi so se 4. maja vrnili na individualne treninge po dvomesečnem prisilnem premoru, skupinske vadbe pa bodo dovoljene od 18. maja.

Veliko je bilo govora o času trajanja karantene v primeru pozitivnega testa na novi koronavirus, vlada pri tem hoče dvotedensko osamitev za vse, ki so v stiku z okuženo osebo.

"Nekdo je vprašal, zakaj se supermarket ne zapre, če je blagajničar pozitiven, če pa je nogometaš, pa mora vse moštvo v karanteno. To je zato, ker pri nogometu ni mogoče vzdrževati medsebojne razdalje, saj morajo igralci teči in pokrivati tekmeca, kar pa se v supermarketu ne dogaja," je pojasnil Spadafora.

Dodal je sicer, da bodo športne objekte odprli najpozneje 25. maja, še raje pa prej, če bodo dobili pravi odgovor vladnega znanstvenega odbora.

Italijo je pandemija novega koronavirusa zelo prizadela, umrlo je skoraj 31 tisoč ljudi.

Preberite še:

Milan Mandarić
Sportal Mandarić si ne želi poslušati očitkov
Ne spreglejte