Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2012,
19.59

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andraž Šporar Andrej Razdrh Nejc Vidmar

Sobota, 17. 11. 2012, 19.59

4 leta, 10 mesecev

Tretji poraz Razdrha na klopi Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 19. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Domžalam z 1:2 (1:0).

Če je bil v prvem krogu v ljubljansko-domžalskem obračunu v Stožicah za zeleno-bele usoden Saša Aleksander Živec, je bil tokrat krvnik Ljubljančanov Rudi Požeg Vancaš, ki je prav tako zadel v končnici tekme za drugo zaporedno zmago Domžal. Te so zdaj z 31 točkami ujele tretjeuvrščeno Luko Koper, za drugouvrščeno Olimpijo, ki je doživela prvi domači poraz pod vodstvom Andreja Razdrha, pa ob tekmi manj zaostajajo še štiri točke.

Tekma v Ljubljani se je začela umirjeno, tik pred začetkom tekme pa je začetno postavo moral spremeniti gostujoči trener Stevan Mojsilović, saj je zaradi bolečin v hrbtu brez nastopa ostal Ivan Knezović, zamenjal ga je Tadej Rems. Domači so povedli v 16. minuti. Po avtu z desne strani je žoga v kazenskem prostoru prišla do Nikole Nikezića, ta je bil uspešnejši od Remsa, podal v sredino, kjer je z desetih metrov v desni spodnji kot zadel Andraž Šporar.

Dvanajst minut pozneje bi lahko domači povedli z 2:0, ko se je sam pred Nejcem Vidmarjem znašel Erik Salkić, vendar je bil domžalski vratar uspešnejši. V enakovredni predstavi z malo pravimi priložnostmi so Domžalčani v prvem delu sprožili dva nevarnejša strela, in sicer Marko Kovjenić, ko je v 20. minuti meril malce previsoko s 14 metrov, in Slobodan Vuk v 29. minuti, ko je s 25 metrov sprožil mimo leve vratnice.

Takoj po začetku drugega dela so imeli domači veliko priložnost za povišanje prednosti. Nikezić je prodrl v kazenski prostor Domžal, sprožil proti levemu kotu, Vidmar je žogo preusmeril, ta pa je končala pri Niku Omladiču, ki je zgrešil iz neposredne bližine. Kazen za zapravljeno priložnost je sledila že v 52. minuti. Dejan Gerič je z roba kazenskega prostora z leve strani sprožil, žoga se je odbila do Slobodana Vuka, ki je s pomočjo vratnice izid izenačil. Pred tem so sicer domači zahtevali prekršek nad Nikezićem (gosti so žogo ukradli na Olimpčijini polovici), ki pa ga Damir Skomina ni dosodil.

V 57. minuti je znova zagrozila Olimpija, vendar je na koncu veselje Šporarju preprečila prečka, v nasprotnem napadu pa je Slobodan Vuk znova zadel, a bil takrat v prepovedanem položaju, tako da zadetek ni veljal. Zato pa je obveljal v 81. minuti, ko je po podaji z leve strani, Goran Vuk je preigral dobršen del Olimpijine obrambe, iz bližine Aleksandra Šeligo matiral Rudi Požeg Vancaš. V končnici tekme so Ljubljančani pritisnili, a ob strnjeni obrambi gostov niso prišli do nevarnejšega strela.

Ne spreglejte