Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 5. 2016,
12.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

1

Natisni članek

Rodolfo Vanoli NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Celje pokal Slovenije liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 26. 5. 2016, 12.35

6 let, 7 mesecev

Rodolfo Vanoli o incidentu pred tekmo v Kopru

Olimpijin trener se zahvaljuje policiji, da ga je rešila pred navijači Maribora

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

1

Nogometaši Maribora so v razburljivem sredinem finalu osvojili rekordno deveto pokalno lovoriko, dogodek pa je očrnila skupina navijačev Maribora, ki je pred srečanjem na koprskih ulicah napadla trenerja Olimpije Rodolfa Vanolija. Italijan je obsodil dejanje.

Mariborčani so v štajerskem pokalnem spopadu po razburljivi loteriji kazenskih strelov odpravili Celjane in sezono 2015/16 končali z lovoriko. Slavnostni dogodek je delno zasenčil napad na stratega Olimpije, ki si je sklepno dejanje pokalnega tekmovanja ogledal v živo, pred prihodom na Bonifiko pa doživel neugodnost, saj je bil izzvan s strani skupine navijačev Maribora.

"V prvi vrsti bi se želel iskreno zahvaliti pripadnikom policijske enote za hiter odziv, saj bi se v nasprotnem primeru lahko zgodilo še kaj hujšega. Medtem ko sem hodil proti štadionu Bonifika, me je na koprski tržnici skupina navijačev Maribora najprej verbalno napadla, nekaj trenutkov po tem pa so proti meni poletele plastenke in še nekateri drugi predmeti,'' je trener Olimpije Rodolfo Vanoli opisal neprijetnost, s katero se je soočil pred začetkom pokalnega finala med Mariborom in Celjem.

Takšne stvari presegajo meje zdrave pameti

''Čeprav razumem, da obstaja veliko rivalstvo med Olimpijo in Mariborom, se takšne stvari ne bi smele dogajati, saj presegajo meje zdrave pameti. Ne glede na včerajšnje dogodke v Kopru bi rad poudaril, da je ta zgodba zame končana,'' je 53-letni Italijan odločen, da incident ne bo vplival na njegovo trenersko delo pri slovenskem prvaku.

Pokalni finale je v sredo na Bonifiki spremljalo veliko navijačev Maribora. | Foto: Pokalni finale je v sredo na Bonifiki spremljalo veliko navijačev Maribora.

V izjavi za javnost je poudaril, da je Olimpija do potankosti razdelala načrt dela v prihajajočem obdobju. Cilj zeleno-belih je dvojna slovenska krona. Želi ubraniti naslov državnega prvaka, hkrati pa osvojiti še pokalno lovoriko, ki je v obdobju ''nove'' Olimpije še ni pripeljala v Stožice. ''Prioritetna cilja sta obe domači lovoriki, v kvalifikacijah za ligo prvakov pa želimo čim dražje prodati svojo kožo,'' je opisal cilje, s katerimi bo vstopil v sezono 2016/17.

Če Nogometna zveza Slovenije (NZS) ne bo spreminjala termina, čeprav sta z obstoječim nezadovoljna oba največja slovenska kluba, se bosta Olimpija in Maribor za superpokalno lovoriko pomerila že 24. junija. Bo takrat pripadnike policije, če bo dvoboj odigran na Bonifiki, čakalo manj dela?

Vanoli, plastenka, Koper ...

Ni prvič letos, da se Vanolija na gostovanju v Kopru povezuje s plastenkami. Ko je debitiral v trenerski vlogi pri Olimpiji, se je meril prav na Bonifiki. Zmaji so zmagali z 2:1, Italijan pa je bil v sodnikovem podaljšku izključen, ker je jezno zalučal plastenko proti svoji klopi, blizu pa je bil tudi četrti sodnik. Italijan se je takoj opravičil za nerazsodno dejanje, disciplinski sodnik pa mu je naložil denarno kazen. Če bi moral prisilno počivati, ne bi smel voditi zeleno-belih na večnem derbiju z Mariborom v Stožicah.

Ne spreglejte