Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
26. 11. 2015,
7.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marijan Pušnik Rok Kronaveter Darijan Matić

Četrtek, 26. 11. 2015, 7.50

7 let, 12 mesecev

Trener Olimpije je vesel: Moji fantje odraščajo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
S sredino tekmo proti Krki, ki se je za nogometaše Olimpije končala z novo zmago, so Ljubljančani končali prvo polovico sezone, po kateri so na vrhu lestvice.

"Čestitke fantom za zmago. Zbranost sicer ni bila vseskozi takšna, kot sem si želel, na začetku smo imeli tudi kar nekaj težav, saj smo puščali preveč prostora po bokih, vezisti pa so silili v napad, kar ni bil dogovor, a na koncu smo zasluženo zmagali," je po zmagi s 3:1 nad Krko v Stožicah povedal Marijan Pušnik, ki je bil nad tem, da so njegovi nogometaši nove tri točke osvojili pred le približno 500 gledalci, rahlo razočaran. "Hvala vsem navijačem, ki so prišli v tem mrazu, a je jasno, da bi si jih želel več. Pomembno je, da nas podpirajo na takšnih tekmah, kot je bila tokratna," je dejal.

Najprej učitelj, šele potem trener

Ker je bila Krka v prejšnji sezoni dvakrat usodna za Olimpijo, sezono pred tem pa kar trikrat, se je med domačimi navijači marsikdo bal, da bodo Novomeščani spet ponagajali Ljubljančanom. Njihovega trenerja ni bilo med takšnimi. "Strah me ni bilo, nikoli me ni. Strah me je le bolezni mojih bližnjih in mene. Bilo je le vprašanje, ali bo motivacija na dovolj visoki ravni. Ali bodo moji fantje dovolj zreli in bodo dali vse od sebe. Mislim, da so dokazali, da odraščajo, a bo potrebnega še veliko dela. Pri 2:0, ko smo imeli vse v svojih rokah, so nekateri še vedno preveč gledali nase in ne na ekipo. To ni dobro," je zažugal Korošec, ki se zaveda, da se mora vseskozi truditi, da njegovi nogometaši, med katerimi ne manjka zelo mladih, ob vodilnem mestu na lestvici in dobrih igrah ne poletijo v oblake.

"V prvi vrsti sem učitelj, šele potem trener. Ogromno se pogovarjamo, ne samo o Olimpiji, ampak tudi o drugih stvareh. Ne nazadnje si večina fantov nekoč želi v tujino. Prizadevamo si za to, da odrastejo, popravljamo tehnične in taktične stvari. Pri odločanju, razmišljanju so še slabi. Delamo videoanalize, analize in vse, kar gre zraven," pravi Pušnik, ki se ponaša z daleč najbolj učinkovitim moštvom po prvi polovici sezone.

Olimpija je na prvih 18 tekmah zabila kar 50 golov, mnogi so nad tem presenečeni, njenega trenerja pa spet ni med njimi.

"Če pobrskate po preteklosti, potem boste videli, da so bile vse ekipe, ki sem jih vodil – od Dravograda, Korotana, Celja, Maribora in Rudarja –, med najbolj učinkovitimi. Zdaj, ko imam na voljo takšne napadalce, kot jih imam, sem vedel, da bomo učinkoviti. Bolj me je skrbelo to, kakšni bomo v obrambi, a lahko z veseljem ugotovim, da nam gre tudi tam zelo dobro," je povedal 55-letni trener, ki je na klop Olimpije sedel letos poleti in ima lepo priložnost, da osvoji prvi državni naslov v karieri.

"Po prvih 18 tekmah smo na prvem mestu in imamo sedem točk prednosti. S tem sem seveda zelo zadovoljen, a zdaj je pred nami velika odgovornost in naloga. Prednost moramo zadržati. Čakajo nas težke tekme, tega se zavedamo," je dejal za konec.

Ne spreglejte