Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 8. 2018,
10.02

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Natisni članek

Nk Olimpija Liga Europa Safet Hadžić Rok Kronaveter

Četrtek, 30. 8. 2018, 10.02

5 let, 7 mesecev

NK OLIMPIJA PRED GOSTOVANJEM PRI TRNAVI

Trener Olimpije: Jaz bi rad povedal, da me teren ne zanima #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Nogometaše Olimpije v četrtek zvečer čaka zelo pomembna tekma. V Trnavi na Slovaškem bodo igrali povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Spartaku. Na prvi tekmi so Slovaki zmagali z 0:2, tako da Ljubljančane čaka težko delo. Rok Kronaveter, napadalec Olimpije, upa, da bodo dosegli vsaj tri zadetke. Tekma bo danes ob 20.30.

Nogometaši Olimpije na Slovaško niso prišli z najboljšo popotnico, saj po prvi tekmi zaostajajo za dva gola. Dejstvo je, da jih na Slovaškem čaka težko delo, saj morajo za napredovanje doseči vsaj tri gole. Olimpija je imela že na prvi tekmi veliko priložnosti, a žoga nikakor ni šla v mrežo. Rok Kronavter upa, da bo tokrat drugače.

Po zmagi v Domžalah so nogometaši Olimpije veliko bolj samozavestni. | Foto: Vid Ponikvar Po zmagi v Domžalah so nogometaši Olimpije veliko bolj samozavestni. Foto: Vid Ponikvar "Upam, da bomo dosegli vsaj tri"

"Kot prvo moramo biti boljši v obrambi. Morali bomo biti bolj skoncentrirani in izkoristiti priložnosti v napadu, ki jih je bilo že na prvi tekmi dovolj. Imamo kakovostno ekipo in verjamemo, da si bomo tudi v četrtek ustvarili dovolj priložnosti za zadetke. Jaz upam, da bomo dosegli vsaj tri," je na novinarski konferenci povedal Mariborčan, ki je med drugim poudaril, da jim je zadnja zmaga na prvenstvu nad Domžalami vlila veliko samozavesti.

V taboru Olimpije so bili morda nekoliko presenečeni nad slabo podlago, saj je zelenica na stadionu Antona Malatinskeho že precej načeta. "Igrišče je takšno, kot je. Na to se bomo morali navaditi. Igrišče je v slabem stanju, ampak tega ne moremo spremeniti. Tako kot sem že rekel, naredili bomo vse, da bomo zmagali na tej tekmi," je še glede zelenice povedal 31-letni napadalec.

Safeta Hadžića teren ne zanima teren

V Trnavi bo ljubljansko ekipo vodil Safet Hadžić, ki je začasni trener na klopi Olimpije. Hadžić se zaveda, da njegove varovance čaka izjemno zahtevna naloga, a je že pred odhodom na Slovaško povedal, da se še zdaleč ne nameravajo predajati vnaprej. "Jaz bi rad povedal, da me teren ne zanima. Nočem se ukvarjati z negativnimi stvarmi, moramo ostati pozitivni in razmišljati samo o tem, kako premagati ekipo Trnave."

Hadžić na tekmi ne bo mogel računati na nekatere pomembne igralce, saj jih njegov predhodnik Aleksandar Linta ni prijavil na igralski seznam.

Milan Mandarić
Sportal Mandarić upa, da bo novi trener Olimpiji prinesel stabilnost #video
Olimpija Spartak Trnava
Sportal Težave v napadu. Olimpiji pred zahtevno misijo ostal le načrt A. #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte