Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 1. 2014,
11.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester United Ryan Giggs David Moyes

Sreda, 8. 1. 2014, 11.24

8 let

Trener Manchester Uniteda in Ryan Giggs nezadovoljna: To je že smešno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kriza rdečih vragov se nadaljuje. Manchester United si je privoščil še tretji zaporedni poraz, z 2:1 je bil boljši Sunderland. Trener David Moyes in izkušeni Ryan Giggs nista zadovoljna s sojenjem.

Tolažba za navijače Manchester Uniteda je le v tem, da so njihovi ljubljenci po porazu v Sunderlandu z 1:2 še vedno v igri za finale, saj je bilo to le prvo dejanje polfinala ligaškega pokala. Povratna tekma bo čez dva tedna na Old Traffordu, branilci angleškega naslova pa bodo naredili vse, da ne ponovijo napake izpred nekaj dni, ko so Swansea Cityju v gledališču sanj omogočili napredovanje v pokalu FA.

"Nismo se dobro postavili v obrambi in bili kaznovani"

Črne mačke, takšen vzdevek imajo nogometaši Sunderlanda, so zmagoviti zadetek dosegli po strelu z bele točke, ko je mrežo Manchestra zatresel Fabio Borini. Gostje so bili ogorčeni nad tem, da je sodnik v 64. minuti sploh dosodil najstrožjo kazen, še bolj pa nad dosojenim prostim strelom, po katerem je Sunderland dosegel prvi gol.

"To je že smešno, obe odločitvi (pri obeh zadetkih Sunderlanda, op. p.) sta bili dosojeni prestrogo. Pri prvi sem se že odpravljal v napad, saj sem mislil, da je sodnik dosodil prosti strel v korist naše ekipe. Takrat se nismo dobro postavili v obrambi in bili za to kaznovani," je dejal 40-letni Ryan Giggs, ki je v izdihljajih prvega polčasa nesrečno zatresel lastno mrežo in z avtogolom Sunderland popeljal v vodstvo.

Moyes: Kot da bi bili naši tekmeci tudi sodniki

S sojenjem Andreja Marrinerja ni bil zadovoljen niti trener David Moyes, ki je pod ogromnim pritiskom, saj z Unitedom beleži veliko slabše rezultate od pričakovanih. Izgubil je že tretjič zapored, po pokalu FA pa ne želi predčasno zapustiti še ligaškega pokala. "Težko je. To je že smešno. Kot da bi bili tudi sodniki naši tekmeci," je povedal Škot, ki ni pričakoval, da bo delivec pravice po spornem posredovanju Toma Cleverleyja, ko se je v kazenskem prostoru na tleh znašel Adam Johnson, pokazal na belo točko. Najbolj mu je žal igralcev, ki so si po njegovem mnenju zaslužili boljši rezultat. Na torkovem srečanju spet ni računal na najboljša napadalca. Na bolniškem seznamu sta še vedno Robin van Persie in Wayne Rooney. Manchester United v prvenstvu za vodilnim Arsenalom zaostaja 11 točk, v pokalu FA se je že poslovil.

Povratna tekma bo v Manchestru 22. januarja, v drugem polfinalu se merita West Ham in Manchester City.

Ne spreglejte