Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 12. 2021,
0.07

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

NK Mura Rennes konferenčna liga Tottenham

Četrtek, 9. 12. 2021, 0.07

2 leti, 4 mesece

Okužbe z novim koronavirusom v taboru Tottenhama

Velike težave Tottenhama, tekma z Rennesom odpovedana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Antonio Conte | Antonio Conte je pred odločilnim spopadom za nadaljevanje evropske sezone ostal brez številnih adutov. Poraja se vprašanje, kdaj bo odigran dvoboj z Rennesom. | Foto Reuters

Antonio Conte je pred odločilnim spopadom za nadaljevanje evropske sezone ostal brez številnih adutov. Poraja se vprašanje, kdaj bo odigran dvoboj z Rennesom.

Foto: Reuters

Kalvarija Tottenhama, enega izmed najbogatejših angleških nogometnih klubov, se nadaljuje. Londončani so pred dvema tednoma nepričakovano klonili proti slovenskemu prvaku Muri (1:2 v Mariboru), razjezili navijače in si najverjetneje močno skrajšali evropsko sezono, zdaj pa se otepajo še težav z okužbami z novim koronavirusom. Potrjenih je 13 primerov, od tega osem pri nogometaših, tako da je četrtkova tekma med Tottenhamom in Rennesom odpovedana.

Mura Tottenham, Ante Šimundža
Sportal Mura odpotovala na Nizozemsko z oslabljeno zasedbo

Italijanski strateg Antonio Conte se lahko upravičeno drži za glavo. Po skromnih predstavah in nezadovoljstvu navijačev mu jo je zagodlo še zdravje. V slačilnico Tottenhama se je naselil koronavirus. Zabeleženih je že 13 okužb, zbolelo je osem nogometašev (nedavno so pricurljala v medije imena šestierice: Son Heung-min, Lucas Moura, Bryan Gil, Ben Davies, Emerson Royal in Cristian Romero) ter pet članov strokovnega vodstva in spremljevalnega osebja.

To je velik udarec za otoški klub in enega od najbolj spoštovanih trenerjev na svetu, ki je pred dvema tednoma z varovanci gostoval v Ljudskem vrtu in ostal brez točk (1:2), njegove možnosti za nadaljevanje evropske sezone v konferenčni ligi pa so se skrčile na minimum.

Tottenham je po porazu v Mariboru dokončno izpadel iz boja za prvo mesto. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Tottenham je po porazu v Mariboru dokončno izpadel iz boja za prvo mesto. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Tottenham bi v zadnjem krogu potreboval domačo zmago nad vodilnim Rennesom, hkrati pa je primoran navijati še za Muro. Če bi namreč slovenski prvak v četrtek zvečer ostal nepremagan v Arnhemu proti Vitesseju, bi s tem pomagal klubu iz severnega dela Londona, da v primeru zmage nad Francozi le skoči na drugo mesto in si zagotovi evropsko pomlad, saj bi ga čakal dvoboj šestnajstine finala proti eni izmed tretjeuvrščenih ekip skupinskega dela lige Europa.

Mateo Kovačić
Sportal Hrvaški zvezdnik Chelseaja že v samoizolaciji

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprva vztrajala pri tem, da se tekma vendarle odigra, saj ima Tottenham še vedno na voljo trinajst "zdravih" igralcev (med njimi je vsaj en vratar), vendar je zaradi hitrosti širjenja okužb pristala na prestavitev tekme.

Tottenham je v Londonu v konferenčni ligi odpravil Muro s 5:1. | Foto: Reuters Tottenham je v Londonu v konferenčni ligi odpravil Muro s 5:1. Foto: Reuters

Tottenham bo najverjetneje zaprosil tudi za preložitev naslednjih tekem v angleškem prvenstvu; in sicer to nedeljo z Brightonom, 16. decembra proti Leicesterju in 19. decembra z Liverpoolom. "Danes ni čas za nogomet. Situacija je resna. Vsi v klubu smo zelo zaskrbljeni," je dodal Conte.

Tottenham je sicer na zadnji prvenstveni tekmi vrnil nasmeh na lica navijačev s prepričljivo domačo zmago nad Norwich Cityjem (3:0), s katero se je povzpel na peto mesto. S tekmo manj za četrtouvrščenim West Hamom zaostaja dve točki.

Mura Tottenham, Ante Šimundža
Sportal Največja slovenska zmaga v Evropi vseh časov. Resnično? #anketa
Sportal Voditelja umirala od smeha: poklical je Anglež, ki navija za Muro #video
Mura Tottenham, Harry Kane
Sportal Angleški superzvezdnik po polomu proti slovenskemu "palčku" priznal: Boli, zelo boli
Ne spreglejte