Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2024,
14.27

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Chelsea Tosin Adarabioyo

Natisni članek

Petek, 7. 6. 2024, 14.27

1 mesec, 2 tedna

Prestop

Tosin Adarabioyo iz Fulhama v Chelsea

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Tosin Adarabioyo | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Tosin Adarabioyo, nogometaš, ki je doslej nosil dres Fulhama, bo v nadaljevanju kariere branil barve Chelseaja. Z njim je 26-letni branilec podpisal štiriletno pogodbo, ki začne teči 1. julija, poroča spletna stran Chelseaja. Odškodnine klub, ki ima tudi novega trenerja, Italijana Enza Maresco, ne bo plačal, saj mu je pogodba pri Fulhamu potekla.

"Chelsea je velik klub in to je zame popoln trenutek. Rodil sem se v soseščini Stamford Bridgea in na njem tudi debitiral. Navdušen sem, upam, da bom klubu pomagal iti v smer, v katero si želi," je dejal Adarabioyo, prva Chelseajeva igralska okrepitev pred novo sezono.

Adarabioyo je sicer odraščal pri Manchester Cityju, pri katerem je igral v vseh mlajših selekcijah in je bil nekaj časa tudi njihov kapetan. Za njegovo člansko ekipo je odigral tudi sedem tekem, prvo v pokalu FA prav proti Chelseaju.

Prave priložnosti za uveljavitev v Manchestru pa ni dobil, klub ga je najprej posodil West Bromwich Albionu, nato Blackburnu, leta 2020 pa je prestopil v Fulham.

Preberite še:

Enzo Maresca
Sportal Maresca uradno prevzel Chelsea
Enzo Maresca
Sportal Enzo Maresca novi trener Chelseaja

 

Ne spreglejte