Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
11.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 11.08

8 let, 1 mesec

"To je sramota za slovenski nogomet" (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 25. krogu 1. SNL je bilo doseženih le šest zadetkov. Polovico so prispevali Mariborčani, pri katerih je izstopal Gregor Bajde. Novomeščani po porazu s Koprčani niso bili zadovoljni s sojenjem.

Dvoboj v Ljubljani se je razpletel brez zmagovalca in zadetkov, občinstvo pa je videlo kar štiri strele v okvir vrat. Po dva na vsaki strani. Najprej je prečko nastreljal Rok Kronaveter (Olimpija), nato je na drugi strani zadel vratnico Rudi Požeg Vancaš, 20 minut pred koncem je ljubljansko občinstvo obnemelo, ko je prečko stresel njegov soigralec Marko Pajač, v sodnikovem podaljšku pa je z glavo v levo vratnico usmeril žogo Miha Zajc. Dvoboj se je končal z 0:0.

Domači strateg Marko Nikolić je igro svojih izbrancev ocenil kot najboljšo v tem delu sezone, gostujoči trener Iztok Kapušin, ki je s Celjani ostal neporažen že na deveti zaporedni tekmi, pa je ocenil, da je njegovo moštvo zaigralo slabše kot na nedavnem gostovanju v Ljudskem vrtu, ko so z desetimi igralci šokirali vijolice in zmagali z 1:0. V Stožicah so osvojili veliko točko.

Novomeščani so v derbiju začelja želeli premagati neposrednega tekmeca za obstanek, a na koncu ostali brez dveh točk. Dosegli so dva zadetka, a je sodnik Slavko Vinčić oba razveljavil. Koprčani so zmagali z 1:0, odločilni zadetek pa je le nekaj minut po prihodu v igro prispeval zlati rezervist Albanec Fabian Lokaj. "Nerad se ukvarjam s sodniki. So sestavni del nogometne igre, a to kar je naredil gospod Vinčić z ekipo na Portovalu, nima povezave z nogometom in je sramota za slovenski nogomet. Pa naj me še stokrat kaznujejo ... Ne moreš zmagati tekme s takim sojenjem. Čestitam fantom za borbeno igro. Imeli smo veliko priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Na koncu smo nezasluženo izgubili, poleg tega pa nam je sodnik pokazal tako veliko kartonov, da ne vem, kako bom sestavil ekipo za tekmo z Mariborom," prek kamerami ni skrival nezadovoljstva s sodniškimi odločitvami trener Krke Andrej Kastrevec.

Njegov srbski stanovski kolega Slavko Matić si je lahko oddahnil, saj so Koprčani po dolgem času zmagali in se povzpeli z zadnjega mesta. "To je zelo pomembna zmaga, saj smo bili na zadnjem mestu. To je bila izjemno težka in izenačena tekma, ki jo je odločila ena malenkost," je dejal strateg Kopra.

Mariborčani so v Velenju preskočili oviro, dočakali prvo zmago po vrnitvi Darka Milaniča na trenerski stolček in se vodilni Olimpiji približali na štiri točke zaostanka. Blestel je dvakratni strelec Gregor Bajde, ki je plenil pozornost z atraktivnima zadetkoma. Mrežo Rudarja je najprej načel Amir Dervišević. Zadel je v prvem polčasu, ko je igrišče že zapustil izključeni Jaka Ihbeisheh, v nadaljevanju pa so knapi ostali še brez izključenega stebra obrambe Elvedina Džinića.

Trener Maribora je bil navdušen nad pristopom varovancev, domači strateg Jernej Javornik pa je potožil, da bo imel težave pri sestavljanju udarne enajsterice za gostovanje v Ljubljani, ki čaka knape konec prihodnjega tedna.

Gorica je ustavila sanjski niz Krškega in pred domačim občinstvom pozdravila prvo letošnjo zmago. Edini zadetek na tekmi je dosegel izkušeni Miran Burgič, ki je v prvem polčasu pričakoval, da bo sodnik po prekršku nad njim pokazal na belo točko, a je delivec pravice na začudenje gledalcev le odmahnil z roko. "Prvi polčas smo šli malce slabše v tekmo, je pa tudi res, da jim nismo pustili veliko priložnosti. Ob polčasu smo se zmenili, da bomo malce pritisnili na tekmeca. Dosegli smo gol in lažje pripeljali tekmo do konca," je dejal Miha Gregorič, ki z vrtnicami naskakuje preboj v Evropo.

Krčani so prvič letos ostali brez točk, prvič se je tudi zatresla njihova mreža. "Iskali smo točke. Prvi polčas smo bili boljši, v drugem pa nam je veter delal nekaj težav. Nismo imeli več prave igre, Gorica je bila agresivnejša, Burgič, ki je bil nevaren celo tekmo, pa je dosegel zadetek. Škoda, saj bi si zaslužili remi. A to je nogomet. Točke bomo iskali v naslednjih tekmah," je pojasnil trener Krškega Tomaž Petrovič.

Domžalčani so si v petek zvečer oddahnili. Na zahtevnem gostovanju v Halozah so dokazali, da še niso pozabili zmagovati v prvi ligi. Tri točke jim je na zahtevni in načeti igralni površini prinesel prekrasen zadetek Antonia Manceja. Mladi Hrvat se je vpisal med strelce na srečanju, na katerem so Domžale končno dočakale prvo zmago v spomladanskem delu. "Tukaj je vedno neverjetno težko igrati. Igrišče je bilo na robu regularnosti, tako da smo se soočili z izzivom. V tekmo smo šli z veliko energijo in motivacijo. Neizmerno sem vesel zmage. Pomeni nam ogromno. Fantom je pokazala, da ni potrebno jokati, ampak iskati rešitve," je širil dobro voljo Luka Elsner.

Trener Zavrča Ivica Solomun še čaka na prvo zmago v tem letu. "Želeli smo zmagati, a nato po naši napaki dobili prvi gol. Tekma se je obrnila v smer, ki si je nismo želeli. Tekmec se je odlično branil. Če ne zabiješ gola, je treba tekmecu čestitati za zmago," je priznal Hrvat.

Ne spreglejte