Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 11. 2021,
13.02

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

okužba COVID-19 Katar 2022

Torek, 9. 11. 2021, 13.02

2 leti, 5 mesecev

Težave v nemškem taboru: pet igralcev v karanteni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
nogometaši nemčije | V nemškem nogometnem taboru se spopadajo z okužbami. Tudi v slovenskem imajo tovrstne težave.  | Foto Guliverimage

V nemškem nogometnem taboru se spopadajo z okužbami. Tudi v slovenskem imajo tovrstne težave.

Foto: Guliverimage

Pet nemških nogometnih reprezentantov je pred zadnjima dvema kvalifikacijskima tekmama za nastop na SP v Katarju prihodnje leto v karanteni, potem ko je bil eden izmed vpoklicanih igralcev pozitiven na novi koronavirus, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

O tem je javnost danes obvestila Nemška nogometna zveza DFB, ki je že vzpostavila vse potrebne protokole za zaščito ostalih reprezentantov in članov strokovnega osebja.

Igralec, ki se je okužil z virusom, je sicer cepljen in ne kaže bolezenskih znakov, je še sporočil DFB, ki pa ni navedel imena nogometaša. Je pa nemški Bild medtem že objavil, da gre za nogometaša Bayerna iz Münchna Niklasa Süleja. Kasneje je to potrdil tudi DFB.

Štirje drugi igralci so morali zaradi okužbe preventivno v karanteno kot bližnji stiki, čeprav so bili na testiranju negativni. Krovna zveza je sporočila tudi imena omenjene četverice, to so trije Sülejevi soigralci Joshua Kimmich, Serge Gnabry in Jamal Musiala ter Karim Adeyemi iz Salzburga.

Težave tudi v slovenskem taboru:

Žan Celar
Sportal Keku ponagajala višja sila, zgodovinski dan za nekdanjega bisera Maribora

Nemški nogometaši so si sicer dva kroga pred koncem kvalifikacij že zagotovili nastop na mundialu. V četrtek se bodo doma pomerili proti Lihtenštajnu, v nedeljo pa v gosteh proti Armeniji.

V Nemčiji so v torek zabeležili rekordno število okužb na tedenski ravni, državi pa je burno debato v športnih krogih v zadnjih tednih sprožil zvezdnik Bayerna Joshua Kimmich, ki zaradi "osebnih razlogov" ni cepljen.

Je pa po podatkih Nemške nogometne lige (DFL) iz prejšnjega meseca 90 odstotkov nogometašev in strokovnega osebja v prvi in drugi bundesligi cepljenih.

Ne spreglejte