Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Litva

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 22.11

8 let

Tako trmast, da je presenetil celo zdravnike

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ko si je Milivoje Novaković v Baslu poškodoval ključnico, so mu zdravniki napovedali šest tednov počitka. Ljubljančana to ni strlo. Trmasto se je lotil terapij, tako da bi se lahko vrnil že predčasno.

"Vse se zgodi z razlogom. Ne vemo pa še, zakaj bo to dobro. Vedno sem trmast po naravi in večni optimist," je Milivoje Novaković pojasnjeval na reprezentančnem zboru na Brdu pri Kranju. Številne je novica, da se na igrišča vrača že po štirih tednih, presenetila, saj so mu zdravniki predpisali daljši izostanek. A 36-letni Ljubljančan ni kar tako odnehal. Odločil se je, da bo naredil vse, da domovini, s katero bi tako rad nastopil na še enem velikem tekmovanju (po SP 2010 še EP 2016), pomaga na zadnjih tekmah skupinskega dela kvalifikacij.

"Maksimalno sem se pripravil na zahtevno okrevanje in v štirih tednih hitro napredoval. Hvala zdravstveni službi in Nogometni zvezi Slovenije (NZS), da sta mi vse omogočili. Doma imam tudi nekatere naprave, s katerimi si pomagam, opravil sem veliko terapij in treningov," se je zahvalil krovni zvezi, da mu je pomagala v najbolj občutljivih trenutkih, ko je ostal za dalj časa brez tistega, kar ima najraje.

Brez tekem in zadetkov, ki jih je v državnem dresu dosegel že 31, tako je vedno bližje absolutnemu slovenskemu rekordu Zlatka Zahovića (35).

Odločitev bo znana zadnji dan

Bo lahko nastopil že v petek, ko bo v Stožicah gostovala Litva? ''Bomo videli, kako se bo zadeva razpletala iz dneva v dan. Ne smemo biti preveč evforični. Odločitev bo znana zadnji dan,'' ni povsem prepričan, ali bo telo zdržalo vse napore proti žilavim Litovcem ali pa bo vrnitev na zelenice prestavil za kakšno drugo priložnost.

''Vemo, kako je, ko si na igrišču in pridejo dueli. Nasprotniki vedo, kakšno poškodbo imam, zato bom v željah raje ostal skromen. Najbolj mi je pomembno, da sem v tem trenutku skupaj z ekipo. Vseeno je, ali bom na igrišču ali pa zraven, kjer bom spodbujal fante,'' ga preveva ekipni duh, s katerim želi Sloveniji pomagati do pričakovanih zmag nad oktobrskima tekmecema.

Uživa v domačem okolju

V Sloveniji je že mesec dni, tako da po dolgem času na reprezentančnem zboru ni imel težav s časovno razliko, saj ni pripotoval z Japonske.

''Lepo je biti v domačem okolju. Doma sem že mesec dni, družina in punca mi dajejo pozitivno energijo, s pomočjo katere se bom še prej vrnil na igrišče,'' mu godi daljše bivanje na sončni strani Alp, če odštejemo zdravstvene težave, zaradi katerih se je njegov japonski klub Nagoya Grampus sploh odločil, da zaupa zdravniški službi slovenske reprezentance. Ključnico si je poškodoval na nesrečnem gostovanju v Baslu. V začetku septembra se je vpisal med strelce in nakazal, da bi lahko Katančeva četa senzacionalno pahnila na kolena velike favorite. Sloveniji je kazalo imenitno. Ko je zaradi poškodbe zapustil igrišče, je vodila z 2:0 in bila na pragu velikega uspeha, a ji je nato spodletelo v zadnjih minutah.

Ostala je brez vsega, tako da jo lahko na drugo mesto, ki prinaša neposredno udeležbo na EP 2016, popelje le še čudež. Novaković verjame vanj, a se zaveda, da bo morala Slovenija, ki ni odvisna le od lastnih rezultatov, najprej izpolniti svojo nalogo. Na tekmah z Litvo in San Marinom bi morala osvojiti šest točk, nato pa upati, da Švicarjem v zadnjem srečanju spodleti na gostovanju pri Estoniji v Talinu.

Ne spreglejte