Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
6. 3. 2016,
19.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mitja Viler NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 6. 3. 2016, 19.19

8 let

Tako slabe Olimpije še ni videl, zato je razočaran

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dolgoletni branilec Maribora Mitja Viler po derbiju proti Olimpiji, ki se je končal brez zadetka in ni dal zmagovalca, ni bil najbolj zadovoljen.

"Moram priznati, da sem razočaran. Proti tako slabi Olimpiji v tej sezoni še nisem igral. Ljubljančani so z odhodoma dveh najboljših posameznikov (Andraža Šporarja in Ezekiela Hentyja) veliko izgubili. Lahko smo razočarani, ker nismo zmagali," je po tekmi govoril Mitja Viler, ki pretiranega navdušenja ni kazal niti nad navijaškim vzdušjem v Ljudskem vrtu.

"Bil sem v filmu tekme, zato nisem spremljal, kaj se je dogajalo na tribunah. Z vzdušjem se nisem preveč obremenjeval. Videl sem koreografijo pred začetkom tekme, bile so tudi neke bakle med tekmo, to pa je to…" je ležerno dejal.

Nekoliko bolj se je razgovoril, ko je beseda nanesla na trenersko menjavo, ki je Mariborčane doletela v začetku tedna. Hrvata Krunoslava Jurčića je nasledil povratnik na klop Maribora Darko Milanič, ki je na derbiju vijoličaste vodil prvič po dveh letih in pol, ko je presenetil športnega direktorja Zlatka Zahovića in se preselil v graški Sturm.

Dovolj je bilo žrtev med trenerji, zdaj so na vrsti igralci

Že takoj je spremenil marsikaj in sistem prejšnjega trenerja s tremi napadalci (4-3-3) vrnil v zanj tipično postavitev 4-4-2. "Žal mi je, da nismo imeli nekoliko več časa za pripravo. Res je, da trenerja in njegov sistem dela poznamo, a vseeno potrebujemo nekaj časa, da stvari ponovimo. Da pride do avtomatizma v igri. Ta teden smo se počutili, kot da bi bili v prvem razredu osnovne šole," je dejal Koprčan, ki že pet let in pol brani mariborske barve.

"Sicer pa je jasno, da ne igra trener, ampak igralci. Počasi bomo morali pokazati jajca in začeti zmagovati. Ne bodo nenehoma menjali trenerje. Zdaj se moramo prebuditi tudi igralci," je samokritično nadaljeval nogometaš, ki je vedno brez dlake na jeziku.

Verjame, da bo Olimpiji še spodrsnilo

Maribor po remiju na derbiju za vodilno Olimpijo še vedno zaostaja za šest točk, kar pomeni, da prvaki niso odvisni več od samih sebe, ampak morajo računati tudi na spodrsljaje velikega tekmeca. 29-letnik verjame, da ga bodo dočakali.

"Gotovo ga bomo. Slovenska liga je zelo izenačena, v njej lahko vsak premaga vsakega. Poleg Domžal so tukaj še nekatere zelo neugodne ekipe. Moramo pa v prvi vrsti gledati nase. Na vsaki tekmi moramo zmagati, šele potem bomo lahko upali na spodrsljaje Olimpije. Če ne bomo uspešni, potem nima smisla," je še dejal izkušeni nogometaš.

Ne spreglejte