Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 7. 2016,
19.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Liga Europa NK Domžale Luka Elsner Kenan Horić nogomet Šahtjor Soligorsk

Sreda, 20. 7. 2016, 19.49

6 let, 6 mesecev

Tabor Domžal pred povratno tekmo s Šahtjorjem iz Soligorska

Kenan Horić: Želimo nadzorovati čustva in v tekmo vstopiti sproščeno, brez pritiska.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Domžale Šahtjor Soligorsk | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

" Dobro vemo, kaj moramo delati, ko imamo žogo v svoji posesti in ko je v nogah nasprotnika. Upam, da bomo na igrišče prenesli navodila iz slačilnice," so pred četrtkovo povratno tekmo drugega predkroga lige Europa želje kapetana Domžal Kenana Horića.

Domžale–Šahtjor Soligorsk, četrtek, 21. julij, Športni park Domžale, ob 20.30

Nogometaši Domžal so dopoldan opravili še zadnji trening pred eno od najpomembnejših tekem v zgodovini kluba. Na prvem spopadu z beloruskim Šahtjorjem iz Soligorska pretekli teden so v gosteh po zaostanku z 0:1 remizirali z zadetkom Dejana Trajkovskega, ki  ga v četrtek zaradi prejetega drugega rumenega kartona ne bo v ekipi.

Če bo četi Luke Elsnerja, ki si na domačem terenu želi bučne navijaške podpore, uspelo iztržiti ugoden rezultat, bo sledila izjemna nagrada. Njihov naslednji evropski tekmec bi bil West Ham United Slavena Bilića, prav Domžalčani pa bi bili tisti, ki bi pomagali krstiti nov dom angleškega prvoligaša. Ta se bo na zelenici olimpijskega štadiona v osrčju parka kraljice Elizabete II., kjer bo domoval v prihodnje, prvič predstavil prav na tekmi tretjega kroga kvalifikacij lige Europa.

Brez brezglavega norenja

"Dobro vemo, kaj moramo delati, ko imamo žogo v svoji posesti in ko je v nogah nasprotnika," pred četrtkovo tekmo pravi kapetan Kenan Horić | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Dobro vemo, kaj moramo delati, ko imamo žogo v svoji posesti in ko je v nogah nasprotnika," pred četrtkovo tekmo pravi kapetan Kenan Horić Foto: Žiga Zupan/Sportida

''Vzdušje v ekipi je odlično, igralci komaj čakamo jutrišnjo tekmo. Smo maksimalno pripravljeni in dobro vemo, kaj nas čaka. Ne bomo pretirano napeti, kar pomeni, da ne bomo igrali brezglavo. Želimo nadzorovati čustva in v tekmo vstopiti sproščeno, brez pritiska. Dobro vemo, kaj moramo delati, ko imamo žogo v svoji posesti in ko je v nogah nasprotnika. Upam, da bomo na igrišče prenesli navodila iz slačilnice,'' je misli pred obračunom, ki prinaša veliko, v klubski diktafon strnil kapetan domžalske ekipe Kenan Horić.

Ta bo ob edinem strelcu z zadnje evropske tekme Trajkovskemu zaradi kartonov pogrešal še Matica Črnica, podobno kot v Belorusiji pa bo zaradi poškodbe stegenske mišice manjkal še Zeni Husmani.

Video vabilo Juninha na tekmo:

O rezultatu s prve tekme ne razmišljajo

Čeprav so v gosteh dosegli zadetek za izjemno pomemben remi, ki Beloruse postavlja pred nalogo, da morajo v upanju po napredovanju vsaj enkrat zatresti mrežo gostiteljev, se Domžalčani na rezultat s prve tekme ne želijo preveč ozirati.

"Šahtjor ima veliko visokih igralcev, ki jih zna izkoriščati z dolgimi podajami pred kazenskim prostor," na nevarnost gostov opozarja Juninho, ki je v Belorusiji igral od 83. minute. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Šahtjor ima veliko visokih igralcev, ki jih zna izkoriščati z dolgimi podajami pred kazenskim prostor," na nevarnost gostov opozarja Juninho, ki je v Belorusiji igral od 83. minute. Foto: Žiga Zupan/Sportida

''Nekaj izkušenj v Evropi že imamo, tako da dobro vemo, da o rezultatu s prve tekme ne smemo razmišljati. Razmišljati moramo le o svoji igri. Če bo dnevna forma prava in če bomo dali vse od sebe, sem prepričan, da bomo napredovali," pred srečanjem sporoča izkušeni vezni igralec Juninho in kot največjo nevarnost gostov izpostavlja: "Šahtjor ima veliko visokih igralcev, ki jih zna izkoriščati z dolgimi podajami pred kazenskim prostor, zato moramo biti vselej stoodstotno pozorni. Na drugi strani pa imamo mi kakovostnejše nogometaše in smo tudi bolj homogena ekipa."

Sodili bodo Švicarji

Tekma se bo v Športnem parku Domžale v četrtek začela ob 20.30, ko bo na delu švicarska falanga sodnikov. Glavni sodnik bo Alain Bieri, njegova pomočnika pa Alain Heiniger in Carmine Sangiovanni. Četrti sodnik bo Urs Schnyder.

Ne spreglejte