Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 10. 2014,
10.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Srbija Albanija kazen zastava

Petek, 24. 10. 2014, 10.42

7 let, 12 mesecev

Stroga kazen Uefe: Srbiji zmaga nad Albanijo, a bo ostala brez točk …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Disciplinska komisija Uefe je prekinjen dvoboj v Beogradu med Srbijo in Albanijo registrirala z zmago gostiteljev s 3:0, a ji je hkrati odvzela tri točke. Obe reprezentanci ne skrivata razočaranja.

Kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu 2016 med Srbijo in Albanijo je bila prekinjena zaradi zastave Velike Albanije, ki se je s pomočjo "kvadrokopterja" znašla na štadionu in bila vzrok za nastale nevšečnosti. Te so bile razlog za to, da je sodnik ob koncu prvega polčasa, ko so na igrišče vdrli navijači, dokončno prekinil tekmo.

Disciplinska komisija Uefe je zdaj sprejela sklep in tekmo registrirala s 3:0 v korist Srbije, a je hkrati za kazen domači reprezentanci odvzela tri točke, tako da sta oškodovani obe reprezentanci, saj nista prejeli nobene točke. Hkrati je Uefa obema zvezama naložila še sto tisoč evrov kazni. S tem se pri Evropski nogometni zvezi niso ustavili pri dodeljevanju kazni. Srbija bo tako naslednja dva domača obračuna igrala pred praznimi tribunami.

Kot še poročajo srbski mediji, bo pisna obrazložitev disciplinske komisije prispela v petih dneh, obe strani pa bosta imeli tri dni časa za morebitno pritožbo. "Razočaran sem. Nikakor ne razumem odločitve disciplinske komisije. To ni pravično, saj nam je odvzeto tisto, kar smo si priigrali na igrišču," je selektor Albanije Gianni De Biasi težko sprejel odločitev Uefe, podobnega mišljenja je tudi predsednik Albanske nogometne zveze Armando Duka: "S tem se ne bomo zadovoljili. Pritožili se bomo in iskali pot do pravice. Odločitev Uefe ni pravična, a je bila do neke mere pričakovana, če si poslušal izjave sodnika in delegata na tekmi," je poudaril Albanec.

Srbi bodo svoj pogled predstavili po 13. uri, popredsednik Srbske nogometne zveze Goran Milanović pa je namignil, da v srbskem taboru pričakovano ne prevladuje zadovoljstvo.

Ne spreglejte