Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2024,
18.17

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Natisni članek

angleška nogometna reprezentanca slovenska nogometna reprezentanca stave Euro 2024 Euro 2024

Sobota, 1. 6. 2024, 18.17

3 mesece, 4 tedne

Kaj pravijo stavnice pred Eurom 2024?

Angleži pred vsemi, od Slovenije slabši le trije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,60
Anglija : Italija | Anglija, zadnji tekmec Slovenije v skupini C, je prvi favorit letošnjega spektakla v Nemčiji. | Foto Reuters

Anglija, zadnji tekmec Slovenije v skupini C, je prvi favorit letošnjega spektakla v Nemčiji.

Foto: Reuters

Dva tedna pred začetkom Eura v Nemčiji, na katerem se bo za naslov potegovalo 24 reprezentanc, med njimi prvič po 24 letih tudi Slovenija, smo se sprehodili skozi ponudbe največjih stavnih hiš. Največje možnosti za naslov pripisujejo Angliji, s katero se bo Kekova četa udarila 25. junija v Kölnu, Slovenija pa spada med največje avtsajderje tekmovanja. Višjo kvoto od nje imajo le še trije udeleženci spektakla v Nemčiji.

zbor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek
Sportal Vsi, vključno s Slovenijo, se bodo ogrevali doma, le Srbi v gosteh

Francozi na čelu s Kylianom Mbappejem so drugi največji favoriti Eura 2024. | Foto: Reuters Francozi na čelu s Kylianom Mbappejem so drugi največji favoriti Eura 2024. Foto: Reuters Ni je večje mednarodne stavne hiše, ki na prvo mesto med kandidati za naslov evropskega prvaka ne bi postavila Anglije. Trije levi veljajo za prvega favorita. Če bi se jim resnično posrečilo in bi prvič v zgodovini postali evropski prvaki, bi tisti, ki bi stavili nanje, za vložen evro prejeli tri.

Takoj za Angleži so Francozi. Če so Otočani na zadnjem Euru v finalu po izvajanju 11-metrovk ostal praznih rok proti Italiji, pa so bili streli z bele točke na zadnjem velikem tekmovanju, SP 2022 v Katarju, usodni tudi za galske peteline.

Kvota na naslov Francije je nekoliko višja (4), sledijo gostiteljica Nemčija (5,5), sosedi Portugalska in Španija (obe 8), branilka naslova Italija in Belgija (obe 15), Nizozemska (17), nato pa napoči trenutek že za uvodno tekmico Slovenijo na Euru, Dansko, polfinalistko zadnjega evropskega prvenstva, ki ima podobno kot Hrvaška kvoto za naslov 41/1. To je tudi deset največjih favoritov za osvojitev evropske krone, ki jo bo predsednik Uefe podelil kapetanu prvakov 14. julija v Berlinu.

Slovenija z manjšo kvoto le od treh

Jan Oblak bo letos prvič nastopil na velikem reprezentančnem tekmovanju. | Foto: www.alesfevzer.com Jan Oblak bo letos prvič nastopil na velikem reprezentančnem tekmovanju. Foto: www.alesfevzer.com Kaj pa Slovenija? Za Kekovo četo je ogromen uspeh že preboj na veliko tekmovanje, na katerem je nazadnje nastopila pred 14 leti (SP 2010), kar pa se tiče evropskega prvenstva, pa že pred sušnimi 24 leti (EP 2000). Ker pa slovenski nogometaši, med katerimi sta posebne pozornosti v tujih medijih in očeh pred začetkom tekmovanja deležna zlasti kapetan Jan Oblak in najboljši strelec Benjamin Šeško, ne nameravajo v Nemčijo odpotovati z belo zastavo, ampak čim bolj zagreniti življenje Danski, Srbiji in Angliji, dodaten optimizem pa jim dviga še podatek, da se bodo v osmino finala prebile tudi štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance, zato velja na tekmah Slovenije pričakovati še pestro in nepredvidljivo dogajanje.

Slovenski nogometaši se bodo v skupini C merili z Dansko, Srbijo in Anglijo. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Slovenski nogometaši se bodo v skupini C merili z Dansko, Srbijo in Anglijo. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Če bi Kekovi zasedbi uspel neverjeten podvig in bi šla prav do konca, bi tisti, ki si upajo staviti na tovrsten scenarij, obogateli. Za vložen evro bi jih prejeli nazaj kar 251, kar zagotavlja sanjski zaslužek. Večjega imajo na voljo le podporniki Albanije, Slovaške in pa edine letošnje debitantke Gruzije, pri katerih je najpogostejša stavna kvota 501.

Kdo je največji favorit za osvojitev evropskega naslova?

Anglija 3/1
Francija 4/1
Nemčija 5,5/1
Portugalska 8/1
Španija 8/1
Italija 15/1
Belgija 15/1
Nizozemska 17/1
Hrvaška 41/1
Danska 41/1
Turčija 51/1
Švica 67/1
Srbija 80/1
Avstrija 81/1
Madžarska 81/1
Škotska 81/1
Ukrajina 101/1
Češka 151/1
Poljska 151/1
Romunija 201/1
Slovenija 251/1
Albanija 501/1
Gruzija 501/1
Slovaška 501/1

Izmed številnih ponudb stavnih hiš smo izbrali tiste, ki se pojavljajo najpogosteje. Kvote za evropski naslov Slovenije sicer segajo od 200/1 pa vse do 870/1.

Euro 2024, Avstrija, žoga
Sportal Ostali brez priljubljene pesmi, ugrabili so jo skrajni desničarji
Fabio Cannavaro Jaka Bijol
Sportal Bijol na radarju italijanskih velikanov. "V Udineseju mi je lepo."
nogometaši sprejem pri predsednici
Sportal Kek: Čast, da smo 'sprovocirali' tale sprejem #video
Benjamin Šeško Luka Dončić
Sportal Prestopna bomba z Otoka, slovenski dragulj Šeško že prikimal Arsenalu?
Christian Eriksen
Sportal Danci na EP tudi z Eriksenom
zbor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek
Sportal Kek odkrito o Iličiću in izboru 26: Upam, da me bo od viška bolela glava #video
 
Ne spreglejte