Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 5. 2011,
11.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Celje NK Maribor NK Maribor

Sreda, 25. 5. 2011, 11.40

8 let

Statistika pravi, da bo na Bonifiki še napeto

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V obdobju državne samostojnosti je bil pokalni zmagovalec desetkrat odločen po eni finalni, enajstkrat pa po dveh tekmah. Še vsakič, ko je bila na sporedu le ena tekma, je bilo tesno. Bo tudi drevi?

Nogometaši Maribora so prvo pokalno lovoriko osvojili pred 21 leti. Za Bežigradom so v sezoni 1991/92 po strelih z bele točke obračunali z večnimi tekmeci v zeleno-belih dresih in gledalcem na nekdanjem Plečnikovem lepotcu priredili dramo, ki se je po loteriji kazenskih strelov razpletla v korist štajerskih gostov. To je bila prva lovorika Maribora v obdobju državne samostojnosti. "Vijolice" so osvojile tudi zadnjo pokalno (2011/12), tudi v Ljubljani, le da tokrat na največjem slovenskem nogometnem objektu v Stožicah, hkrati pa je Milaničeva četa osvojila tudi zadnji naslov državnega prvaka (2012/13), že enajsti v zgodovini samostojne države. Mariborčani lahko podvig popestrijo z dvojno krono. Če bodo državni prvaki in branilci pokalnega naslova v finalu ugnali Celje, bodo četrtič v klubski zgodovini v isti sezoni osvojili državni in pokalni naslov. Pred njimi pa je še zahtevna pot, saj je kratek sprehod po dozdajšnjih finalnih dvobojih (ko je bila odigrana le ena tekma) pokazal, da so bila srečanja enakovredna in odločena s tesnim rezultatom. To pa je pred srečanjem izpostavil tudi trener NK Maribor Darko Milanič.

Trikrat so odločali streli z bele točke (in dvakrat osrečili Mariborčane, enkrat pa Koprčane). Tudi v prejšnji sezoni je odločitev padla šele po loteriji kazenskih strelov, Mariborčani pa so v štajerskem obračunu premagali Celjane. Tekmeca se bosta leto dni kasneje ponovno pomerila za pokalni naslov. Na vseh preostalih srečanjih je odločila prednost zgolj enega zadetka, tako da po zakonih, ki vladajo statistiki, velja drevi pričakovati izenačen dvoboj tudi na Bonifiki.

Ne spreglejte