Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2016,
17.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

nogomet slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018

Sobota, 3. 9. 2016, 17.11

6 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši v pričakovanju tekme z Litvo

Srečko Katanec: Fantje so delali, kot morajo. Mislim, da bodo dobri.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Boštjan Cesar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska nogometna reprezentanca je že v Vilniusu, kjer jo v nedeljo ob 18. uri po slovenskem času čaka uvodna tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Zadnja opažanja pred dvobojem z Litvo sta dala selektor Srečko Katanec in kapetan Boštjan Cesar, ki poudarjata, da so dobro pripravljeni za ugoden razplet.

"Ta teden smo se dobro pripravljali. Vemo, kaj nas čaka. Poznamo tekmeca že od prej. Imajo novega trenerja in nekaj sprememb, ampak mi moramo gledati na našo igro, poskusiti od začetka do konca igrati agresivno in tekmo dobiti," je uvodoma na novinarski konferenci povedal kapetan Boštjan Cesar in izrazil svoja pričakovanja za sam dvoboj z Litvo.

"Pričakujem težko tekmo. Vemo, da so zgoščeni, da imajo na bokih dobre, hitre igralce. V vseh fazah moramo biti na najvišji ravni. Tako smo se tudi pripravljali. Vemo, kako pomembno je, da dobro startamo. Favoriti smo na papirju, ampak jutri moramo to pokazati na igrišču. Prepričan sem, da bo vsak dal svoj maksimum, in bo tako lažje prišlo do ugodnega rezultata," je še povedal Cesar in dodal, da igranje na umetni travi, tudi ob napovedanem dežju, ne bi smelo preveč vplivati, saj bo za oboje enako.

"Smo v dobri formi in pričakujem dobro igro"

Selektor Srečko Katanec je še enkrat poudaril dobro pripravo svojih fantov. "Mislim, da smo se res dobro pripravili. Fantje so delali dobro, zavzeto, osredotočeno. Pričakujem dobro tekmo. Seveda pa je nogomet taka igra, da lahko prinese marsikaj. Ampak mislim, da smo v dobri formi in pričakujem dobro igro. Rezultat pa je potem odvisen od marsikaterega dejavnika. Toda fantje so res delali tako, kot morajo. Mislim, da bodo dobri," je poudaril selektor in v smehu zaključil: "Prebral sem, da zmaga jutri za Slovenijo ne bi bila dobra, glede na statistiko. Češ, da smo največje uspehe dosegli takrat, ko smo izgubili uvodno tekmo (verjetno je imel v mislih remi v gosteh na prvi tekmi, op. a.) To sem prebral. Ampak jaz si vseeno želim zmago."

"Pričakujem dobro tekmo. Seveda pa je nogomet taka igra, da lahko prinese marsikaj. Ampak mislim, da smo v dobri formi in pričakujem dobro igro;" razmišlja Srečko Katanec.  | Foto: Žiga Zupan/ Sportida "Pričakujem dobro tekmo. Seveda pa je nogomet taka igra, da lahko prinese marsikaj. Ampak mislim, da smo v dobri formi in pričakujem dobro igro;" razmišlja Srečko Katanec. Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Kdo bo na zelenici ob prvem sodnikovem žvižgu?

Slovenska vrsta, ki bo pogrešala le Jasmina Kurtića, ta je zaradi poškodbe že odšel domov, bo bržčas začela v postavi Jan Oblak, Bojan Jokić, Boštjan Cesar, Miral Samardžić, Nejc Skubic, Benjamin Verbič, Valter Birsa, Rene Krhin, Kevin Kampl, Robert Berić, Roman Bezjak.

Litovci pa bodo najverjetneje v tekmo šli z naslednjo enajsterico: Emilijus Zubas, Rolandas Baravykas, Edvinas Girdvainis, Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkunas, Mantas Kuklys, Arturas Žulpa, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Vytautas Lukša in Fiodor Černych.

Sicer pa Katančeve fante in Litovce v nadaljevanju v skupini F čakajo še obračuni z Anglijo, Slovaško, Škotsko in Malto.

Ne spreglejte