Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 8. 2018,
10.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

Natisni članek

selektor Irak Srečko Katanec

Sobota, 18. 8. 2018, 10.00

5 let, 8 mesecev

Na selektorsko klop Iraka

Iračani trdijo: Prihaja Srečko Katanec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

Srečko Katanec | Srečko Katanec naj bi postal selektor Iraka. | Foto Vid Ponikvar

Srečko Katanec naj bi postal selektor Iraka.

Foto: Vid Ponikvar

Dolgoletni selektor slovenske nogometne reprezentance se po slabem letu premora vrača na trenersko delovno mesto. Iraški mediji so se namreč razpisali, da bo Srečko Katanec postal selektor njihove izbrane vrste. Z iraško nogometno zvezo naj bi se že dogovoril za triletno sodelovanje, na leto naj bi zaslužil dober milijon evrov.

Kot kaže, se bo nekdanji nogometni selektor izbrane vrste Slovenije, na klopi katere je prvič sedel med letoma 1998 in 2002, zadnjič pa med letoma 2013 in 2017, Srečko Katanec preselil v Irak. Potem ko se je moral oktobra lani po turbulentnem obdobju posloviti od slovenske klopi, v trenerskem svetu ni deloval. Povezovali so ga s selitvijo v reprezentanci Poljske in Kosova, a iz tiste moke ni bilo kruha.

Tri leta, dobri trije milijoni evrov 

Naj pa bi bilo zdaj vse že dogovorjeno, da nekdanji odlični nogometaš prevzame selektorsko taktirko Iraka. Iraški mediji poročajo, da je vodstvo tamkajšnje nogometne zveze s 55-letnikom že doseglo dogovor, ki predvideva triletno sodelovanje. Po pisanju iraqakhbar.com naj bi Katanec na leto zaslužil 1,2 milijona ameriških dolarjev (dober milijon evrov), torej dobre tri milijone evrov, če bi na klopi Iraka ostal celotno predvideno obdobje.

Predpogodba že, uradna po praznikih

Iračani še pišejo, da je bil Katanec minuli teden že v Iraku, natančneje v mestu Erbil, in naj bi že podpisal predpogodbo. Do podpisa uradne pogodbe o sodelovanju pa naj bi prišlo 26. avgusta, po koncu kurbanbajrama, ki ga bodo v prihodnjih dneh praznovali v Iraku.

Takrat naj bi tudi začel voditi prve treninge trenutno 89. reprezentance sveta, ki ji je pred njim poveljeval Basim Qasim. Njegove nove varovance kaj kmalu čaka tudi prva prijateljska tekma, 10. septembra se bodo udarili s Kuvajtom.

Prvi resnejši tekmovali preizkus bodo Iračani imeli v začetku prihodnjega leta na azijskem pokalu v Združenih arabskih emiratih (ZAE). Spomnimo, Katanec je tam kot selektor deloval med letoma 2009 in 2011.

 

O tem, da bo Katanec sedel na klop Iraka, je pisala tudi iraška tiskovna agencija in kot njegov največji selektorski uspeh izpostavila preboj slovenske reprezentance na svetovno prvenstvo leta 2002.

Informacijo, ki je iraška nogometna zveza ni potrdila, smo želeli preveriti tudi pri protagonistu zgodbe, a se na naše klice ni odzval.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Maribor v Stožicah odpihnil Olimpijo! #video
Aleksander Čeferin, Radenko Mijatović, Srečko Katanec
Sportal Predsednik NZS: Srečko Katanec je imel jasno postavljene cilje
Srečko Katanec
Sportal Srečko Katanec: Žal mi je, da sem kršil svoja moralna načela
Ne spreglejte