Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 2. 2016,
19.28

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Celje NK Maribor NK Maribor

Sobota, 27. 2. 2016, 19.28

7 let, 11 mesecev

Srbski napadalec poskrbel za tišino v Ljudskem vrtu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Maribora so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).

Celjski nogometaši so šokirali favorizirani Maribor v Ljudskem vrtu in v sodniškem dodatku z golom Milana Sprema vzeli vse tri točke. Navijači Maribora so končno dočakali spomladanski del sezone, v katerem so se njihovi ljubljenci podali v lov za vodilno Olimpijo in ubranitev naslova državnih prvakov. Na tribunah se je zbralo več kot 6000 gledalcev, pomembne zmage, ki bi dvignila evforijo pred sobotnim derbijem z Olimpijo, pa niso dočakali.

Moštvi sta bili na začetku zelo previdni. Šele v 13. minuti je Gregor Bajde streljal z roba kazenskega prostora, Matic Kotnik pa je žogo brez težav umiril. Domači so začeli s pritiskom na polovici gostov, toda pri tem niso bili pretirano uspešni. Celjani, ki so se usmerili na protinapade, so nekajkrat resneje zagrozili. V 19. minuti je Marko Pajač sprožil strel s 17 metrov, Jasmin Handanović pa je bil zanesljiv pri obrambi. Pajač je znova poskusil minuto pozneje, a je Handanović spet brez težav uspešno posredoval.

Mariborčani so si težko ustvarili priložnosti za strel. V 29. minuti je žoga po Bajdetovem strelu iz bližine končala nad golom. Ob koncu prvega polčasa so bili gostje celo nevarnejši. V 39. minuti je Pajač izvedel prosti strel z 20 metrov, žoga se je odbila tik pred Handanovićem, ki jo je s skrajnim naporom dobil, tri minute kasneje pa se je za strel s podobne razdalje odločil Matej Podlogar, mariborski vratar pa je žogo odbil v kot.

Mariborčani niso izkoristili neumnosti Pajača

Začetek drugega polčasa je bil preslikava prvega; domači so napadali, gostje pa bili nevarnejši. V 52. minuti je Danijel Miškić prodrl po levi strani, našel Pajača, ta pa je slabo streljal naravnost proti Handanoviću. V 55. je Miškić streljal z 20 metrov, Handanović pa je žogo odbil v kot.

Od 58. minute dalje se je razmerje moči na igrišču spremenilo, Celjani so ostali z desetimi igralci. Pajač je hotel izsiliti prekršek v kazenskem prostoru, a je za to potezo prejel drugi rumeni karton. Pritisk Mariborčanov je bil velik, vendar se domači niso izkazali z učinkovito igro. V 73. minuti bi lahko Gregor Bajde bolje izkoristil podajo Aleša Mertlja z desne strani, a je z glavo meril previsoko.

Isti igralec je štiri minute pozneje skušal še s strelom z dvanajstih metrov, Kotnik pa je uspešno posredoval. V vrste domačih se je vnesel nemir, podaje so bile nenatančne. Dve minuti pred koncem je bil Bajde v priložnosti, da bi končno zadel mrežo bivših soigralcev, toda njegov strel z glavo je končal tik mimo leve vratnice.

Kazen je prišla v tretji minuti sodniškega dodatka. Miškić je vzel žogo na polovici igrišča, na desni strani je našel Milana Sprema, ki je zadel nasprotni spodnji kot Handanovićevih vrat in poskrbel za veliko veselje v gostujočem taboru.

V 24. krogu se bodo Mariborčani v soboto doma pomerili z Olimpijo, Celje pa prav tako doma z Zavrčem.

Ne spreglejte