Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2013,
23.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Zlatan Ibrahimović PSG Barcelona liga prvakov liga prvakov

Torek, 2. 4. 2013, 23.37

8 let

Spektakel na Parku princev: štirje goli, prepovedan položaj in poškodba Messija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Paris St. Germaina so na spektakularni prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov proti Barceloni iztržili remi (2:2). Lionel Messi se je poškodoval in utegne izpustiti povratno srečanje.

Pred tekmo na Parku princev se je veliko omenjalo o dvoboju Zlatan Ibrahimović vs. Lionel Messi. Tekmo je bolje začel PSG, ki je napadalno krenil proti vratom Barcelone, a so bili njegovi igralci na uvodu tekme premalo zbrani v zaključkih akcij. Prvo večjo priložnost je zapravil Ezequiel Lavezzi, ki je preigral Gerarda Piqueja, Sergio Busquets pa je ob izbijanju žoge zatresel lastno mrežo, vendar zatresla se je vratnica. Tudi v 18. minuti so se Katalonci izvlekli. Pique je 20 metrov od gola podrl Ibrahimovića, ki je silovito sprožil, izkazal pa se je Victor Valdes. Po teh napadi je Barcelona, ki jo je po dveh mesecih spet vodil Tito Vilanova, le prevzela pobudo in začela napadati. Kljub temu pa je v 26. minuti Lucas Moura izvedel protinapad, žogo podal do Ibrahimovića, ki je streljal mimo vratnice.

Nato pa prvi gol na tekmi. V 38. minuti je Dani Alves z zunanjim delom stopala izvrstno podal do Messija, ki je z leve strani z diagonalnim strelom poskrbel za vodstvo gostov. Argentinec je dosegel že 57. gol v sezoni v vseh tekmovanjih. Ob koncu izjemnega prvega polčasa je Messi z vrha kazenskega prostora poizkušal s še enim strelom, a ostalo je pri vodstvu Kataloncev.

Drugi polčas se je začel brez Messija, ki si je poškodoval stegensko mišico in po nekaterih vesteh naj bi manjkal tri tedne, kar pomeni, da utegne izpustiti povratni obračun na Camp Nouu. Namesto Messija je vstopil Cesc Fabregas. Domačini so še naprej napadali, v 79. minuti pa izenačili. Vendar iz prepovedanega položaja. Po prostem strelu je Thiago Silva z glavo zadel okvir vrat, odbito žogo pa je Ibrahimović, ki je bil kakšen meter v nedovoljenem položaju, spravil v mrežo. Sledila je razburljiva končnica. Po odlični akciji Barcelone je v kazenskem prostoru Salvatore Sirigu zrušil Alexisa Sancheza, enajstmetrovko pa je izkoristil Xavi. To pa še ni bilo konec z zadetki. Ibrahimović je z glavo podal, Blaise Matuidi pa je v 94. minuti poskrbel za izenačenje.

Tako tudi Barcelona ni uspela zmagati na Parku princev, kjer je PSG v evropskih pokalih nepremagan že na 24 zaporednih tekmah. Povratni obračun na Camp Nouu bodo izpustili Javier Mascherano, ki bo manjkal zaradi poškodbe, obenem pa ima tudi prepoved igranja, kakor tudi strelec zadetka za PSG Matuidi. Barcelona ima tako precejšnje težave z obrambo, saj je odsoten tudi Carles Puyol. Verjetno pa bo manjkal tudi Messi, zato se obeta zanimiv povratni obračun.

Ne spreglejte