Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2023,
23.07

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Atletico Madrid Real Madrid Barcelona Jan Oblak Jan Oblak La Liga špansko prvenstvo

Ponedeljek, 30. 1. 2023, 23.07

1 leto, 2 meseca

Špansko prvenstvo, 19. krog

Nov udarec za Real, Barcelona že na +5. Konec neverjetnega niza Williamsa.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Vinicius | Real Madrid, ki je v četrtek trikrat premagal Jana Oblaka, je proti real Sociedadu streljal s praznimi naboji. | Foto Reuters

Real Madrid, ki je v četrtek trikrat premagal Jana Oblaka, je proti real Sociedadu streljal s praznimi naboji.

Foto: Reuters

Po dramatičnem razpletu četrtfinalnih dvobojev kraljevega pokala so se najboljši španski klubi vrnili k boju za prvenstvene točke. Vodilna Barcelona je v gosteh tesno ugnala katalonskega soseda Girono in prednost pred Realom, ki se je doma z Real Sociedadom presenetljivo razšel brez zadetkov, povišala na pet točk. Ranjeni Atletico, ki je v četrtek po Evropi izpadel še iz pokala in tako najverjetneje zapravil zadnjo priložnost za osvojitev lovorike v tej sezoni, je z Janom Oblakom na vratih v gosteh ugnal Osasuno in se učvrstil na četrtem mestu.

Real Madrid Karim Benzema
Sportal Tesna zmaga Barcelone, Real zanesljiv na težkem gostovanju

Osrednji obračun 19. kroga španskega nogometnega prvenstva med Real Madridom in Real Sociedadom se je končal brez zadetkov. Aktualni španski in evropski prvaki zdaj zaostajajo pet točk za vodilno Barcelono. Junak Real Sociedada je bil vratar Alex Remiro, ki je ustavil vseh osem strelov v okvir vrat. Tako je ekipa iz San Sebastiana podaljšala niz neporaženosti na sedem tekem. Nazadnje je izgubila konec oktobra lani. Real Sociedad je trdno na tretjem mestu. Za Real Madridom zaostaja tri točke, pred Atletico Madridom pa ima pet točk naskoka.

Real Madrid bo naslednji teden odigral dve tekmi v španskem prvenstvu. V četrtek bo v zaostali tekmi gostil Valencio, v nedeljo pa bo gostoval pri Mallorci.

Olajšanje za Oblaka, Atletico do jubilejne zmage

Atletico Madrida je po bolečem porazu sredi tedna v četrtfinalu španskega pokala proti mestnemu tekmecu Real Madridu na gostovanju v Pamploni premagal Osasuno z 1:0 in zabeležil jubilejno deseto zmago.

Rezervist Saul Niguez je popeljal Atletico do dragocene zmage v Pamploni. | Foto: Reuters Rezervist Saul Niguez je popeljal Atletico do dragocene zmage v Pamploni. Foto: Reuters

Z njo so varovanci trenerja Diega Simeoneja na lestvici ohranili četrto mesto, ki kot zadnje vodi v ligo prvakov v naslednji sezoni. Edini zadetek za Atletico je v 74. minuti po natančni podaji Rodriga de Paula v protinapad dosegel Saul Niguez. Slovenski čuvaj mreže Jan Oblak je sedmič v tej sezoni LaLige ohranil mrežo nedotaknjeno.

Diego Simeone
Sportal Simeone jezen na sodnika. Očital mu je marsikaj.

Pedri osrečil Barcelono, Dembele spet poškodovan

Vodilna Barcelona je na stadionu Montilivi vpisala nove tri točke. Trener Xavi Hernandez je moral po prvi menjavi poseči že v 25. minuti, saj je zaradi poškodbe mišice z igrišča odšepal Ousmane Dembele. Namesto francoskega zvezdnika, ki je imel v preteklosti številne zdravstvene težave pri Barceloni, je vstopil v igro mladi zvezni igralec Pedri in v 62. minuti dosegel edini zadetek na srečanju. Izkoristil je slabo posredovanje vratarja Girone Paula Gazzanige. Katalonci so imeli nemalo težav z igro v napadu, saj sta zaradi kazni manjkala tako prvi strelec tekmovanja Robert Lewandowski kot tudi Ferran Torres.

Pedri je zagotovil Barceloni dragoceno zmago nad Girono. | Foto: Reuters Pedri je zagotovil Barceloni dragoceno zmago nad Girono. Foto: Reuters

Sevilla se je z drugo zaporedno zmago, s 3:0 je ugnala Elche, povzpela na 13. mesto in napovedala boljše čase za velikana iz Andaluzije, ki je jeseni nastopal še v ligi prvakov.

V ponedeljek je Rayo Vallecano v gosteh z 1:0 premagal Villarreal. Gol je v 70. minuti zabil Sergio Camello.

Inaki Williams prvič manjkal po 251 tekmah

Inaki Williams je prekinil rekorden niz. | Foto: Reuters Inaki Williams je prekinil rekorden niz. Foto: Reuters Zgodbo 19. kroga predstavlja tudi ganski reprezentant in nogometaš Athletic Bilbaa Inaki Williams, ki je končal rekorden niz v številu odigranih zaporednih tekem španske lige. Zaradi poškodbe je manjkal prvič po 251 zaporednih obračunih. Zadnjo tekmo je izpustil v sezoni 2015/16.

Williams je prejšnji rekord, ki je bil v lasti Jona Andonija Larranage, nekdanjega člana Real Sociedada, presegel oktobra 2021, na 251 tekmah pa je Williams dosegel 50 golov in dodal 31 podaj.

Špansko prvenstvo, 19. krog:

Petek, 27. januar:

Sobota, 28. januar:

Nedelja, 29. januar:

Ponedeljek, 30. januar:

Najboljši strelci:

13  Lewandowski (Barcelona),
11 - Joselu (Espanyol),
9 - Benzema (Real Madrid),
8  Aspas (Celta Vigo), Iglesias (Betis), Muriqi (Mallorca), Sörloth (Real Sociedad),
7  Avila (Osasuna), Mendez (Real Sociedad), Morata (Atletico), 
6  Griezmann (Atletico Madrid), Valverde (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid), 
5  Cavani (Valencia), Dembele (Barcleona), Guruzeta (Athletic), Leon (Valladolid), Palazon (Rayo Vallecano), Stuani (Girona), Unal (Getafe), Williams (Athletic)

Alvaro Morata
Sportal Real po dramatičnem preobratu izločil Oblakov Atletico
Ne spreglejte