Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2023,
22.59

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Athletic Bilbao Xavi FC Barcelona Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid La Liga špansko prvenstvo

Ponedeljek, 23. 10. 2023, 22.59

6 mesecev, 1 teden

Špansko prvenstvo, 10. krog

Real obžaluje avtogol, Barco rešil 17-letnik. Girona misli resno.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Sevilla Real Madrid | Real Madrid je s Sevillo igral neodločeno 1:1. | Foto Reuters

Real Madrid je s Sevillo igral neodločeno 1:1.

Foto: Reuters

Real Madrid je v devetem krogu la lige gostoval v Sevilli in osvojil le točko (1:1). Usoden je bil avtogol Davida Alabe. Atletico Madrid  je v večerni sobotni tekmi zmagal v Vigu 3:0 in ob tekmi zaostanka ujel priključek z vrhom razpredelnice. Da Girona ni po naključju na drugem mestu (z enakim številom točk kot vodilni Real), je dokazala z zmago nad Almerio s 5:2. Dva gola je zabil Artem Dovbik. S točko zaostanka je tretja Barcelona, ki je z 1:0 premagala Athletic Bilbao.

Real Madrid  Jude Bellingham
Sportal Yamal se je ob točki Barce vpisal v zgodovino, Atletico do zmage z bele pike

Izid 1:1 med Sevillo in Realom Madridom je bil najbolj pravičen glede na prikazano na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan. Gostitelji so povedli z avtogolom Davida Alabe v 74. minuti, gostje pa so izenačili štiri minute kasneje, ko je bil z glavo natančen Dani Carvajal.

 Antoine Griezmann | Foto: Reuters Antoine Griezmann Foto: Reuters Atletico Madrid je suvereno osvojil nove tri točke. Delo mu je precej olajšal vratar Celte Ivan Villar, ki je v 25. minuti nespretno posredoval pri povsem nenevarnem predložku. Žoga mu je ušla iz rok, Alvaro Morata jo je spretno porinil naprej, Vilar ga je spotaknil in poleg enajstmetrovke prejel še rdeči karton. Natančen izvajalec strela z bele točke je bil Antoine Griezmann, ki je v 64. minuti z drugim zadetkom dokončno rešil vprašanje zmagovalca. V 70. minuti je francoski napadalec zabil še en gol in tako četrtič v la ligi dosegel hat-trick.

Takšen razplet sobotne tekme je ponudil možnost, da se vrh zgosti z dvema ekipama s po 25 točkami in eno s 24. Prva je svojo nalogo opravila Girona: proti zadnji Almerii je sicer začela slabo in si po 24 minutah pridelala zaostanek dveh golov, obakrat je za goste zadel Leo Batistao. A so domači že v prvem polčasu poskrbeli za preobrat. Gol Ivana Martina in dva Artema Dovbika med 37. in 43. minuto so dali krila domačim, ki so v nadaljevanju le še potrdili zmago, zadela sta še Cristhian Stuani in Savio.

Marc Guiu | Foto: Reuters Marc Guiu Foto: Reuters Barcelona je nato v večerni tekmi gostila baskovski klub, vedno neugodnega tekmeca za Katalonce. Tudi tokrat je bil boj trd in negotov, kljub terenski premoči in večji posesti žoge pa si Barca dolgo ni priborila prednosti. Na koncu pa je veliki junak postal šele 17-letni Marc Guiu, ki je v 80. minuti po podaji Joaa Felixa spretno premagal gostujočega vratarja.

Na edini petkovi tekmi je Osasuna z 2:0 premagala predzadnjo Granado, v soboto popoldne pa Real Sociedad Mallorco z 1:0.

Špansko prvenstvo, 10. krog:

Petek, 20. oktober:

Sobota, 21. oktober:

Nedelja, 22. oktober:

Ponedeljek, 23. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Bellingham (Real Madrid)
– Griezmann (Atletico)
5 – Dovbik (Girona), Lewandowski (Barcelona), Joselu (Real Madrid), Kubo (Real Sociedad), Mayoral (Getafe), Morata (Atletico), Zaragoza (Granada)
4 – Arribas (Almeria), Budimir (Osasuna), Duro (Valencia), Guruzeta (Athletic), Moreno (Villarreal), Muriqi (Mallorca), Oyarzabal (Real Sociedad), Prats (Mallorca), Sorloth (Villarreal), Suarez (Almeria), I. Williams (Athletic)

Diego Alonso
Sportal Španski prvoligaš ima novega trenerja, Inzaghi na klop Salernitane
Rolling Stones Barcelona
Sportal Barcelona in Rolling Stones bodo združili moči proti Realu
Ne spreglejte