Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2023,
23.04

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Girona Villarreal Valencia španski pokal

Četrtek, 7. 12. 2023, 23.04

3 mesece, 3 tedne

Španski pokal, 2. krog

V Španiji dišalo po senzaciji, nato je odjeknila petarda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Cristhian Stuani | Girona je gostovala pri četrtoligašu Orihuela. Po prvem polčasu je zaostajala z 1:2, nato pa je dvakrat zadel v polno Cristhian Stuani. | Foto Guliverimage

Girona je gostovala pri četrtoligašu Orihuela. Po prvem polčasu je zaostajala z 1:2, nato pa je dvakrat zadel v polno Cristhian Stuani.

Foto: Guliverimage

Girona, največje presenečenje španskega prvenstva v tej sezoni, je v 2. krogu španskega pokalnega tekmovanja napolnila mrežo četrtoligaša Orihuele. Po prvem polčasu Kataloncem ni kazalo dobro, saj so zaostajali z 1:2, a so nato v nadaljevanju pokazali svojo moč, dosegli še štiri zadetke in si zagotovili napredovanje z zanesljivo zmago 5:2. V sredo v pokalu ni bilo presenečenj, napredovala sta tudi udeleženca lige prvakov Real Sociedad in Sevilla. Jan Oblak z Atleticom, Barcelona, Real Madrid in Osasuna, udeleženci španskega superpokalnega turnirja, ki bo na sporedu prihodnje leto v Savdski Arabiji, se bodo španskemu pokalu pridružili pozneje.

Koke Jan Oblak
Sportal Joao Felix premagal Oblaka in popeljal Barcelono do zmage

Nogometna pravljica Girone se nadaljuje. Klub, ki v tej sezoni v la ligi dosega najboljše rezultate v zgodovini kluba in je točkovno poravnan z vodilnim madridskim Realom, vztraja v boju tudi za pokalno lovoriko. V četrtek je upravičili vlogo favorita pri četrtoligašu, a mu je to uspelo šele po preobratu v drugem polčasu. Girona je po prvem polčasu presenetljivo zaostajala z 1:2, nato pa je urugvajski veteran Cristhian Stuani z dvema zadetkoma popeljal Girono znova v vodstvo, do konca srečanja pa so varovanci Michela povišali prednost na končnih 5:2.

Jan Oblak se bo z Atleticom pridružil pokalnemu tekmovanju v 1/16 finala. Španski pokal je še edina lovorika, ki je s Simeonejevo četo ni osvojil na španskih tleh. | Foto: Guliverimage Jan Oblak se bo z Atleticom pridružil pokalnemu tekmovanju v 1/16 finala. Španski pokal je še edina lovorika, ki je s Simeonejevo četo ni osvojil na španskih tleh. Foto: Guliverimage

Štirje klubi, ki bodo v začetku leta 2024 nastopili na zaključnem turnirju španskega superpokala v Savdski Arabiji, se bodo pridružili španskemu pokalu šele v šestnajstini finala. To so španski prvak Barcelona, pokalni zmagovalec Real Madrid, pokalni podprvak Osasuna in Atletico Jana Oblaka, ki je v prejšnji sezoni v la ligi osvojil tretje mesto.

Naslov brani Real Madrid. Finale pokalnega tekmovanja bo šestega aprila leta 2024 v Sevilli.

Španski pokal, 2. krog:

Sreda, 22. november:

Torek, 5. december:

Sreda, 6. december:

Četrtek, 7. december:

Jude Bellingham
Sportal Bellingham zlati deček, Šeško na osmem mestu
Ne spreglejte