Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 11. 2019,
12.01

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

UEFA liga prvakov Everton Tottenham Andre Gomes Son Heung-Min

Četrtek, 7. 11. 2019, 12.01

12 mesecev

Gesta Son Heung-min, ki odmeva v svetu

Tako trpel po grozljivi poškodbi, da se mu je opravičil po zadetku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
heung Tottenham | Son Heung-min se je v Beogradu opravičil Andreju Gomesu. | Foto Reuters

Son Heung-min se je v Beogradu opravičil Andreju Gomesu.

Foto: Reuters

Južnokorejski napadalec Tottenhama Son Heung-min na tekmi lige prvakov v Beogradu, ko je v sredo prvič zatresel mrežo Crvene zvezde, ni proslavljal zadetka, ampak se je odločil za gesto, s katero je dal vedeti, kako zelo je trpel v zadnjih dneh. Poiskal je televizijsko kamero, sklenil roki ter se še enkrat opravičil Andreju Gomesu, ker je bil v soboto vpleten v hudo poškodbo gležnja.

Jan Oblak Bayer - Atletico
Sportal Iličić do prve točke, poraz Oblaka, Stojanovićevi zapravili veliko priložnost

Ko jo je v soboto na dvoboju med Evertonom in Tottenhamom skupil Andre Gomes, ni pekla doživljal le poškodovani Portugalec, ampak tudi Son Heung-min. Udeležen je bil pri štartu, po katerem je prišlo do zloma desnega gležnja zvezdnika Evertona in daljše prekinitve.

Poškodba Gomesa ga je zelo prizadela

Son je v soboto storil prekršek nad Gomesom, nato je Portugalec utrpel zlom desnega gležnja. | Foto: Reuters Son je v soboto storil prekršek nad Gomesom, nato je Portugalec utrpel zlom desnega gležnja. Foto: Reuters Ko je Južnokorejec videl, kakšno poškodbo je doživel Gomes, je bil skrušen. Poškodba, zaradi katere bo moral 26-letni Portugalec za dolgo časa pozabiti na nogomet, mu ni dala miru.

Na Goodison Parku, kjer je prejel rdeči karton, ni skrival solza, trpljenje pa se je nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh, kar je priznal tudi njegov trener Mauricio Pochettino. Argentinec je pojasnil, da je Son po poškodbi Gomesa povsem sesut. V boljšo voljo ga ni spravila niti odločitev disciplinske komisije tekmovanja Angleške nogometne zveze, ki mu je razveljavila kazen zaradi rdečega kartona.

Južnokorejca je grozljiva poškodba Portugalca v Liverpoolu sesula. | Foto: Reuters Južnokorejca je grozljiva poškodba Portugalca v Liverpoolu sesula. Foto: Reuters

Posnetki so namreč pokazali, da njegov štart ni neposredno vplival na kruto poškodbo desnega gležnja, zaradi katere je moral Gomes v ponedeljek pod nož.

Dinamo Zagreb
Sportal Hrvaška besni nad VAR, trener Dinama ga primerja s cirkusom

Opravičil se mu je pred kamerami

O tem, kako hudo je bilo v zadnjih dneh Sonu pri srcu, je pokazal z dejanjem na tekmi lige prvakov v Beogradu. Ko je dosegel prvega od dveh zadetkov na gostovanju pri Crveni zvezdi, ga sploh ni proslavljal, ampak z milostnim pogledom v kamere poslal sporočilo Gomesu in ga prosil odpuščanja.

Po dvoboju, ki so ga Londončani dobili s 4:0 in se utrdili na drugem mestu skupine, je v mikrofon BT Sport povedal, kako hudo mu je bilo v zadnjih dneh. ''Zelo mi je žal, da je prišlo do nesreče. Preživljal sem zelo naporne in težke dneve in spoznal, kako srečen sem lahko, ker sem lahko računal na podporo soigralcev in navijačev,'' je pojasnil Azijec.

Erling Haaland
Sportal Skandinavski deček za 100 milijonov evrov

Portugalec že doma, operacija je uspela

Andre Gomes se je v sredo zahvalil vsem za izkazano podporo in želje po čimprejšnji vrnitvi. V ponedeljek je opravil operacijo desnega gležnja, zdaj pa je že doma in okreva v krogu družine.

Operacija je potekala po načrtih, o tem, kdaj bi se lahko vrnil na igrišče, pa še ni bilo govora.

Ne spreglejte